Svartbönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
Ugnstemperatur:180º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g gruyèreost
  • 6 hamburgerbröd
  • 1 gemsallad
  • Svartbönburgare
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk barbequesås
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 760 g svarta bönor avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl kokt svart ris
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl hackad färsk koriander
  • rapsolja eller jordnötsolja att steka i
  • 1 tsk salt
  • Karamelliserad lök
  • 2 gul lök, strimlade
  • 2 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Bryn löken ordentligt i olja. Tillsätt BBQ sås, chilipulver och paprikapulver. Rör om och ta av från värmen. Skölj bönorna i kallt vatten och lägg dem i en bunke. Mosa dem med en potatiskross eller ballongvisp till en grov röra.
  2. Tillsätt lökröran och resten av ingredienserna till burgarna och rör om ordentligt. Forma till sex burgare. Lägg dem på ett fat och låt stå i kylen minst 1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.

Karamelliserad lök:

  1. Stek löken i smörpå medelvärme ca 30 min. Rör om då och då och tillsätt vinägern efter halva tiden. Sätt ugnen på 180°.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidorna. Lägg dem i en ugnsform och lägg en tjock ostskiva på varje burgare.
  3. Tillaga ytterligare 5–10 min mitt i ugnen, tills osten smält. Fyll bröden med burgaren, sallad och lök. Servera gärna med mer BBQ-sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-03-19

Min favoritburgare!

Mia och Johan

2018-01-01

Kan nämna att ca 1/4 dl okokt ris blir lagom, brukar skippa koriandern men de blir väldigt goda, löken bidrar mycket

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gratinerad fransk löksoppa

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Barnens bästa linssoppa

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Köttbullar i kokossås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lökpaj med oliver och sardeller

Betyg
Betyg
(10)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 120 g gruyèreost
  • 6 hamburgerbröd
  • 1 gemsallad
  • Svartbönburgare
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk barbequesås
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 760 g svarta bönor avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl kokt svart ris
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl hackad färsk koriander
  • rapsolja eller jordnötsolja att steka i
  • 1 tsk salt
  • Karamelliserad lök
  • 2 gul lök, strimlade
  • 2 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger

Svartbönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
Ugnstemperatur:180º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn löken ordentligt i olja. Tillsätt BBQ sås, chilipulver och paprikapulver. Rör om och ta av från värmen. Skölj bönorna i kallt vatten och lägg dem i en bunke. Mosa dem med en potatiskross eller ballongvisp till en grov röra.
  2. Tillsätt lökröran och resten av ingredienserna till burgarna och rör om ordentligt. Forma till sex burgare. Lägg dem på ett fat och låt stå i kylen minst 1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.

Karamelliserad lök:

  1. Stek löken i smörpå medelvärme ca 30 min. Rör om då och då och tillsätt vinägern efter halva tiden. Sätt ugnen på 180°.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidorna. Lägg dem i en ugnsform och lägg en tjock ostskiva på varje burgare.
  3. Tillaga ytterligare 5–10 min mitt i ugnen, tills osten smält. Fyll bröden med burgaren, sallad och lök. Servera gärna med mer BBQ-sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-03-19

Min favoritburgare!

Mia och Johan

2018-01-01

Kan nämna att ca 1/4 dl okokt ris blir lagom, brukar skippa koriandern men de blir väldigt goda, löken bidrar mycket

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gratinerad fransk löksoppa

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Barnens bästa linssoppa

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Köttbullar i kokossås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lökpaj med oliver och sardeller

Betyg
Betyg
(10)