Svartbönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
4.43 (7 betyg)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
Ugnstemperatur:180º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 120 g gruyèreost
  • 6 hamburgerbröd
  • 1 gemsallad
  • Svartbönburgare
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk barbequesås
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 760 g svarta bönor avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl kokt svart ris
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl hackad färsk koriander
  • rapsolja eller jordnötsolja att steka i
  • Karamelliserad lök
  • 2 gul lök, strimlade
  • 2 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Bryn löken ordentligt i olja. Tillsätt BBQ sås, chilipulver och paprikapulver. Rör om och ta av från värmen. Skölj bönorna i kallt vatten och lägg dem i en bunke. Mosa dem med en potatiskross eller ballongvisp till en grov röra.
  2. Tillsätt lökröran och resten av ingredienserna till burgarna och rör om ordentligt. Forma till sex burgare. Lägg dem på ett fat och låt stå i kylen minst 1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.

Karamelliserad lök:

  1. Stek löken i smörpå medelvärme ca 30 min. Rör om då och då och tillsätt vinägern efter halva tiden. Sätt ugnen på 180°.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidorna. Lägg dem i en ugnsform och lägg en tjock ostskiva på varje burgare.
  3. Tillaga ytterligare 5–10 min mitt i ugnen, tills osten smält. Fyll bröden med burgaren, sallad och lök. Servera gärna med mer BBQ-sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-03-19

Min favoritburgare!

Mia och Johan

2018-01-01

Kan nämna att ca 1/4 dl okokt ris blir lagom, brukar skippa koriandern men de blir väldigt goda, löken bidrar mycket

Liknande recept

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Gulasch med bönor

(23)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 120 g gruyèreost
  • 6 hamburgerbröd
  • 1 gemsallad
  • Svartbönburgare
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk barbequesås
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 760 g svarta bönor avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl kokt svart ris
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl hackad färsk koriander
  • rapsolja eller jordnötsolja att steka i
  • Karamelliserad lök
  • 2 gul lök, strimlade
  • 2 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger

Svartbönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
4.43 (7 betyg)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
Ugnstemperatur:180º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn löken ordentligt i olja. Tillsätt BBQ sås, chilipulver och paprikapulver. Rör om och ta av från värmen. Skölj bönorna i kallt vatten och lägg dem i en bunke. Mosa dem med en potatiskross eller ballongvisp till en grov röra.
  2. Tillsätt lökröran och resten av ingredienserna till burgarna och rör om ordentligt. Forma till sex burgare. Lägg dem på ett fat och låt stå i kylen minst 1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.

Karamelliserad lök:

  1. Stek löken i smörpå medelvärme ca 30 min. Rör om då och då och tillsätt vinägern efter halva tiden. Sätt ugnen på 180°.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidorna. Lägg dem i en ugnsform och lägg en tjock ostskiva på varje burgare.
  3. Tillaga ytterligare 5–10 min mitt i ugnen, tills osten smält. Fyll bröden med burgaren, sallad och lök. Servera gärna med mer BBQ-sås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-03-19

Min favoritburgare!

Mia och Johan

2018-01-01

Kan nämna att ca 1/4 dl okokt ris blir lagom, brukar skippa koriandern men de blir väldigt goda, löken bidrar mycket

Liknande recept

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Gulasch med bönor

(23)

Enkel tomatsoppa med grädde

(41)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies