För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Svamplasagne

Betyg (1-5):
3.04 (45 betyg)

Fyll lasagnen med dina favoritsvampar och få en smakrik vegetarisk rätt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 lasagneplattor
  • Svampsås:
  • 2 liter färsk svamp, t ex Karljohan eller trattkantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 msk smör
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk, 3%
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1.5 tsk salt
  • Gratinering:
  • 150 g riven Västerbottensost

Gör så här

  1. Värm ugnen. Grovhacka svampen och fräs den med löken tills all vätska försvunnit. Pudra över mjölet och blanda väl. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Låt koka på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner fast. Smaka av med salt, svartpeppar och soja.
  2. Bred ut 1/4 av såsen i en smord ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg på lasagneplattor, sås och riven västerbottensost. Upprepa ytterligare tre lager. Avsluta med sås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2014-11-04

Den här lasagnen blir ännu godare om man byter ut sojan mot 2 msk kantarellfond och lägger till 1 vitlöksklyfta och 0,5-1 msk timjan.

Liknande recept

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(25)

Pasta gorgonzola

(57)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(15)

Pasta penne med köttfärs och champinjoner

(32)

Vegetarisk pastasås

(14)

Risoni med svamp och parmesan

(35)

Pasta med svampsås

(17)

Gnocchi med svamp och blomkål

(63)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 12 lasagneplattor
  • Svampsås:
  • 2 liter färsk svamp, t ex Karljohan eller trattkantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 msk smör
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk, 3%
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1.5 tsk salt
  • Gratinering:
  • 150 g riven Västerbottensost

Svamplasagne

Betyg (1-5):
3.04 (45 betyg)

Fyll lasagnen med dina favoritsvampar och få en smakrik vegetarisk rätt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen. Grovhacka svampen och fräs den med löken tills all vätska försvunnit. Pudra över mjölet och blanda väl. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Låt koka på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner fast. Smaka av med salt, svartpeppar och soja.
  2. Bred ut 1/4 av såsen i en smord ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg på lasagneplattor, sås och riven västerbottensost. Upprepa ytterligare tre lager. Avsluta med sås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2014-11-04

Den här lasagnen blir ännu godare om man byter ut sojan mot 2 msk kantarellfond och lägger till 1 vitlöksklyfta och 0,5-1 msk timjan.

Liknande recept

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(25)

Pasta gorgonzola

(57)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(15)

Pasta penne med köttfärs och champinjoner

(32)

Vegetarisk pastasås

(14)

Risoni med svamp och parmesan

(35)

Pasta med svampsås

(17)

Gnocchi med svamp och blomkål

(63)