Svampbruschetta

Svampbruschetta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Gratinerade munsbitar av rostat lantbröd med svamp och mozzarella.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 5 dl färska svampar, i små bitar
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 0.5 lantbröd, i halverade skivor (1 skiva/portion)
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 4 msk riven mozzarella

Gör så här

  1. Stek svamp och lök i smör några minuter. Salta och peppra.
  2. Rosta brödskivorna i ugnen tills de blivit lite bruna i kanten. Gnid dem med en delad vitlöksklyfta. Fördela svampen på brödet och täck med osten.
  3. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält, 4-5 minuter.
  4. Servera bröden som tilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Svampbruschetta
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl färska svampar, i små bitar
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 0.5 lantbröd, i halverade skivor (1 skiva/portion)
  • 1 delad vitlöksklyfta
  • 4 msk riven mozzarella

Svampbruschetta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Gratinerade munsbitar av rostat lantbröd med svamp och mozzarella.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Stek svamp och lök i smör några minuter. Salta och peppra.
  2. Rosta brödskivorna i ugnen tills de blivit lite bruna i kanten. Gnid dem med en delad vitlöksklyfta. Fördela svampen på brödet och täck med osten.
  3. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält, 4-5 minuter.
  4. Servera bröden som tilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!