Sushibowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Sushibowl med ris, lax, avokado, sojabönor och mango som toppas med picklad rödkål och god sås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl sushiris
  • 3 msk japansk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 400 g Salmalax eller liknande
  • 2 avokador
  • 2 salladslökar
  • 250 g frysta sojabönor, tinade
  • 200 g tärnad fryst mango
  • 100 g färska böngroddar eller ärtskott
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 msk japansk soja
  • Picklade grönsaker
  • 1 dl vatten, hett
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 100 g rödkål /rättika, strimlad

Gör så här

  1. Skölj riset i en finmaskig sil tills vattnet som rinner ner är transparent. Lägg i en kastrull med 4 dl vatten och 2 krm salt.
  2. Låt koka upp under lock. Sänk värmen och låt sjuda vidare på svag värme 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt stå under lock 10 min till. Rör ner risvinäger blandat med socker.

Picklade grönsaker

  1. Blanda vatten, socker och ättiksprit. Vänd ner rödkålen eller rättikan och låt stå till servering.
  2. Skär upp laxen i mindre bitar eller skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
  3. Tärna avokadon och skiva löken. Lägg alla grönsaker i varsina skålar. Blanda majonnäsen med sweet chili och soja. Låt alla fylla sina skålar med det de gillar.

Tips

Det går bra att bara koka vanligt jasminris utan att blanda med något.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-14

Hej Isabella! Det är 1 msk socker som ska blandas med risvinägern :) /Maja, redaktör

Britt

2020-10-05

Gott gott gott! Enkelt och fräscht. Görs på en halvtimme. Perfekt!

Isabella

2020-09-28

Hur mycket socker ska man blanda med risvinägern?

Liknande recept

Spara recept

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pickled fish med gult ris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ugnsbakad mandelfisk

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

Betyg
Betyg
(4)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl sushiris
  • 3 msk japansk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 400 g Salmalax eller liknande
  • 2 avokador
  • 2 salladslökar
  • 250 g frysta sojabönor, tinade
  • 200 g tärnad fryst mango
  • 100 g färska böngroddar eller ärtskott
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 msk japansk soja
  • Picklade grönsaker
  • 1 dl vatten, hett
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 100 g rödkål /rättika, strimlad

Sushibowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Sushibowl med ris, lax, avokado, sojabönor och mango som toppas med picklad rödkål och god sås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj riset i en finmaskig sil tills vattnet som rinner ner är transparent. Lägg i en kastrull med 4 dl vatten och 2 krm salt.
  2. Låt koka upp under lock. Sänk värmen och låt sjuda vidare på svag värme 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt stå under lock 10 min till. Rör ner risvinäger blandat med socker.

Picklade grönsaker

  1. Blanda vatten, socker och ättiksprit. Vänd ner rödkålen eller rättikan och låt stå till servering.
  2. Skär upp laxen i mindre bitar eller skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
  3. Tärna avokadon och skiva löken. Lägg alla grönsaker i varsina skålar. Blanda majonnäsen med sweet chili och soja. Låt alla fylla sina skålar med det de gillar.

Tips

Det går bra att bara koka vanligt jasminris utan att blanda med något.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-14

Hej Isabella! Det är 1 msk socker som ska blandas med risvinägern :) /Maja, redaktör

Britt

2020-10-05

Gott gott gott! Enkelt och fräscht. Görs på en halvtimme. Perfekt!

Isabella

2020-09-28

Hur mycket socker ska man blanda med risvinägern?

Liknande recept

Spara recept

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pickled fish med gult ris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ugnsbakad mandelfisk

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

Betyg
Betyg
(4)