För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Strudel med spenat och rödbetor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rödbetor och fetaost passar bra tillsammans och är en klassisk kombination. Men den här strudeln innehåller så mycket mer - färsk spenat, oregano och solroskärnor. En härlig rätt på bufféer eller som en lättare måltid med en sallad.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 kg färska rödbetor
  • 150 g färsk spenat
  • olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm mald muskotnöt
  • 150 g fetaost
  • 3 msk färsk oregano, färsk hackad
  • 1 dl solroskärnor
  • salt och peppar
  • 5 tinade smördegsplattor
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna, behåll rotspets och skal så att saften inte sipprar ut. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet.
  2. Fräs spenaten i olivolja. Pressa över vitlöken och krydda med muskot. Skär rödbetorna i mindre bitar. Smula fetaosten. Blanda rödbetor, spenat, ost och oregano.
  3. Vänd ner drygt hälften av solroskärnorna, spar resten till garnering. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 200°C. Lägg ihop smördegsplattorna, lite omlott, med kortsidorna mot varandra. Kavla ut till en avlång platta, ca 15x80 cm. Dela den på mitten. Kavla ut ena delen, som ska bli ett lock, så den blir lite större.
  5. Flytta över smördegsbottnen till en bakpappersklädd plåt. Fördela fyllningen över bottnen. Lägg på locket. Pensla kanterna med uppvispat ägg och tryck till med en gaffel. Pensla hela locket med ägg och strö över solroskärnor. Grädda strudeln i mitten av ugnen 15-20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

(4)

Grillad avokadohalva

(0)

Stekt tofu och ostfyllda jalapeños

(1)

Nässel- och prästostdipp

(2)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(6)

Tortillasnibbar

(25)

Blomkålspizza med gruyèreost

(3)

Enkel potatisgratäng

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 kg färska rödbetor
  • 150 g färsk spenat
  • olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm mald muskotnöt
  • 150 g fetaost
  • 3 msk färsk oregano, färsk hackad
  • 1 dl solroskärnor
  • salt och peppar
  • 5 tinade smördegsplattor
  • 1 ägg

Strudel med spenat och rödbetor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Rödbetor och fetaost passar bra tillsammans och är en klassisk kombination. Men den här strudeln innehåller så mycket mer - färsk spenat, oregano och solroskärnor. En härlig rätt på bufféer eller som en lättare måltid med en sallad.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna, behåll rotspets och skal så att saften inte sipprar ut. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet.
  2. Fräs spenaten i olivolja. Pressa över vitlöken och krydda med muskot. Skär rödbetorna i mindre bitar. Smula fetaosten. Blanda rödbetor, spenat, ost och oregano.
  3. Vänd ner drygt hälften av solroskärnorna, spar resten till garnering. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 200°C. Lägg ihop smördegsplattorna, lite omlott, med kortsidorna mot varandra. Kavla ut till en avlång platta, ca 15x80 cm. Dela den på mitten. Kavla ut ena delen, som ska bli ett lock, så den blir lite större.
  5. Flytta över smördegsbottnen till en bakpappersklädd plåt. Fördela fyllningen över bottnen. Lägg på locket. Pensla kanterna med uppvispat ägg och tryck till med en gaffel. Pensla hela locket med ägg och strö över solroskärnor. Grädda strudeln i mitten av ugnen 15-20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

(4)

Grillad avokadohalva

(0)

Stekt tofu och ostfyllda jalapeños

(1)

Nässel- och prästostdipp

(2)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(6)

Tortillasnibbar

(25)

Blomkålspizza med gruyèreost

(3)

Enkel potatisgratäng

(12)