Strimlad biff- och mangosallad

Betyg (1-5):
3.92 (13 betyg)

Vietnamesisk sallad med smak av chili, lime och thaibasilika.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade röda chili
  • 1 grovhackad bananschalottenlök
  • 0.5 hackat citrongräs
  • 2 msk socker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g strimlad biff
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och 2 msk pressad saft
  • 1 msk socker
  • Sallad:
  • 1 finstrimlad rödlök
  • 150 g finstrimlad vitkål
  • 1 stor strimlad mango
  • 150 g färska böngroddar
  • 2 dl grovt hackad thaibasilika
  • Topping:
  • 1 dl hackade jordnötter
  • Servering:
  • ris

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa. Lägg ner köttet och blanda ordentligt. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Vänd runt lök och vitkål i dressingen och låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  3. Stek köttet med marinaden i het panna i omgångar under omrörning.
  4. Blanda det varma köttet med salladsingredienserna och toppa med nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Köttfärssås med hetta och sötma

(17)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(5)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(49)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Carnitas med äppelsalsa

(42)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(15)

Limemarinerad fläskfilé

(6)
20 st
  • Marinad:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade röda chili
  • 1 grovhackad bananschalottenlök
  • 0.5 hackat citrongräs
  • 2 msk socker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g strimlad biff
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, finrivet skal och 2 msk pressad saft
  • 1 msk socker
  • Sallad:
  • 1 finstrimlad rödlök
  • 150 g finstrimlad vitkål
  • 1 stor strimlad mango
  • 150 g färska böngroddar
  • 2 dl grovt hackad thaibasilika
  • Topping:
  • 1 dl hackade jordnötter
  • Servering:
  • ris

Strimlad biff- och mangosallad

Betyg (1-5):
3.92 (13 betyg)

Vietnamesisk sallad med smak av chili, lime och thaibasilika.

Tillagningstid: 40 minuter + 1 timme för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till marinaden i en skål och mixa. Lägg ner köttet och blanda ordentligt. Låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Vänd runt lök och vitkål i dressingen och låt stå i rumstemperatur cirka 1 timme.
  3. Stek köttet med marinaden i het panna i omgångar under omrörning.
  4. Blanda det varma köttet med salladsingredienserna och toppa med nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Köttfärssås med hetta och sötma

(17)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(5)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(49)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Carnitas med äppelsalsa

(42)

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(15)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies