Stora köttbullar i rödvinssås med bacon och svamp

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

De här köttbullarna av Naturbeteskött får sjuda i en maffig rödvinssås med både bacon och champinjoner.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • smör, till stekning
  • Rödvinssås:
  • 140 g bacon, strimlat
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 250 g skogschampinjon, delade
  • smör, till stekning
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis, gärna mjölig sort
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • salt

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 3 min. Blanda ner färs, ägg, lök, salt, peppar och timjan. Forma till 12 stora köttbullar. Stek köttbullarna runtom i smör till fin färg.

Rödvinssås:

  1. Stek bacon, lök och svamp i smör i en gryta tills allt har fått lite färg. Tillsätt vin, vatten och fond. Lägg i köttbullarna och låt sjuda i såsen ca 10 min.

Potatismos:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa och blanda med mjölk och smör till ett krämigt mos, smaka av med salt.

Servering

Gott att servera med saltgurka!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-25

Hej Åsa, tack för din kommentar! Det ska vara 1 dl mjölk. Lycka till i köket!

Åsa

2019-11-24

Kul om ni skrev in i receptet hur mycket mjölk det ska vara!

Marianne

2019-09-07

Gott så det förslår

Liknande recept

Bolognese

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Klassisk kalops

(4)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • smör, till stekning
  • Rödvinssås:
  • 140 g bacon, strimlat
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 250 g skogschampinjon, delade
  • smör, till stekning
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis, gärna mjölig sort
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • salt

Stora köttbullar i rödvinssås med bacon och svamp

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

De här köttbullarna av Naturbeteskött får sjuda i en maffig rödvinssås med både bacon och champinjoner.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 3 min. Blanda ner färs, ägg, lök, salt, peppar och timjan. Forma till 12 stora köttbullar. Stek köttbullarna runtom i smör till fin färg.

Rödvinssås:

  1. Stek bacon, lök och svamp i smör i en gryta tills allt har fått lite färg. Tillsätt vin, vatten och fond. Lägg i köttbullarna och låt sjuda i såsen ca 10 min.

Potatismos:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa och blanda med mjölk och smör till ett krämigt mos, smaka av med salt.

Servering

Gott att servera med saltgurka!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-25

Hej Åsa, tack för din kommentar! Det ska vara 1 dl mjölk. Lycka till i köket!

Åsa

2019-11-24

Kul om ni skrev in i receptet hur mycket mjölk det ska vara!

Marianne

2019-09-07

Gott så det förslår

Liknande recept

Bolognese

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Klassisk kalops

(4)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies