Stifado - grekiskt långkok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 40 min + ca 6 tim i ugnen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 benfri Lammstek (ca 1,7 kg)
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 3 msk konc kalvfond
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 kanelstänger
  • 3 lagerblad
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk malen koriander
  • Couscous:
  • 3 dl couscous
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 dl russin
  • 1 dl skalade grovhackade mandlar
  • 2 dl finhackad persilja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130° Salta och peppra lammsteken. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn lammet runt om. Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen.Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen i 5–6 tim. När lammet är klart ska det gå att dela med en gaffel.
  2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. Blanda olja, citronskal, citronsaft och vitlök till en dressing. Vänd ner russin, mandlar, persilja och dressingen i couscousen och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mezebollar med libanesisk bulgur

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sallad med bacon, plommon och avokadosås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Biff med grekisk tomatsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Betyg
Betyg
(19)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 benfri Lammstek (ca 1,7 kg)
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 3 msk konc kalvfond
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 kanelstänger
  • 3 lagerblad
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk malen koriander
  • Couscous:
  • 3 dl couscous
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 dl russin
  • 1 dl skalade grovhackade mandlar
  • 2 dl finhackad persilja
  • salt

Stifado - grekiskt långkok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 40 min + ca 6 tim i ugnen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130° Salta och peppra lammsteken. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn lammet runt om. Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen.Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen i 5–6 tim. När lammet är klart ska det gå att dela med en gaffel.
  2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. Blanda olja, citronskal, citronsaft och vitlök till en dressing. Vänd ner russin, mandlar, persilja och dressingen i couscousen och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mezebollar med libanesisk bulgur

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sallad med bacon, plommon och avokadosås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Biff med grekisk tomatsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete

Betyg
Betyg
(19)