Sticky rice med mango

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Sticky rice, ris med söt kokosmjölk, är en klassisk thailändsk efterrätt. Mango och lite pressad lime passar perfekt till det söta riset.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1.5 dl jasminris
  • 0.5 dl rött ris
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 msk rörsocker
  • 2 ätmogna mango
  • Till servering:
  • 1 lime
  • citronmeliss eller mynta

Gör så här

  1. Skölj jasminris och rött ris noga i kallt vatten. Sjud riset med vatten och salt på lägsta värme tills vattnet nästan har kokat in.
  2. Sjud kokosmjölk och socker tills sockret smält. Häll hälften av kokosmjölken i riset och låt sjuda tills riset är klart. Rör någon gång under tiden.
  3. Dela mangon längs med kärnan i två halvor. Snitta fruktköttet i ett rutmönster utan att skära igenom skalet och böj upp skalet.
  4. Servera mangon med det ljumma riset och häll över resten av den varma kokossåsen. Pressa över lime och garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Klassisk thailändsk efterrätt. I Thailand blötlägger man riset och ångar det, istället för att koka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej Fredrik! Här har vi valt att göra en variant av rätten Sticky rice, på vårt sätt. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Fredrik

2019-02-24

Fel ris..... Denna efterrätt eller mellanmål skall göras av sticky rice annars blir det ju inget sticky rice... Dvs, sweet rice som läggs i blöt över natten och ångkokas. Sen använder de palmsocker i stället för annat socker

Liknande recept

9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1.5 dl jasminris
  • 0.5 dl rött ris
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 msk rörsocker
  • 2 ätmogna mango
  • Till servering:
  • 1 lime
  • citronmeliss eller mynta

Sticky rice med mango

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Sticky rice, ris med söt kokosmjölk, är en klassisk thailändsk efterrätt. Mango och lite pressad lime passar perfekt till det söta riset.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj jasminris och rött ris noga i kallt vatten. Sjud riset med vatten och salt på lägsta värme tills vattnet nästan har kokat in.
  2. Sjud kokosmjölk och socker tills sockret smält. Häll hälften av kokosmjölken i riset och låt sjuda tills riset är klart. Rör någon gång under tiden.
  3. Dela mangon längs med kärnan i två halvor. Snitta fruktköttet i ett rutmönster utan att skära igenom skalet och böj upp skalet.
  4. Servera mangon med det ljumma riset och häll över resten av den varma kokossåsen. Pressa över lime och garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Klassisk thailändsk efterrätt. I Thailand blötlägger man riset och ångar det, istället för att koka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej Fredrik! Här har vi valt att göra en variant av rätten Sticky rice, på vårt sätt. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Fredrik

2019-02-24

Fel ris..... Denna efterrätt eller mellanmål skall göras av sticky rice annars blir det ju inget sticky rice... Dvs, sweet rice som läggs i blöt över natten och ångkokas. Sen använder de palmsocker i stället för annat socker

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies