För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sticky buffalo-blomkål

Betyg (1-5):
4.06 (18 betyg)

Lägg till denna veganska rätt till julbordet, blomkål med ingefärsglaze. Supergott! Recept av: Karoline Jönsson

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 blomkålshuvud
  • 2.5 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
  • 2 dl sojadryck eller havredryck
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 dl panko ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Glaze
  • 1 dl agavesirap eller honung
  • 4 msk tamarisoja eller japansk soja
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 tsk malen ingefära eller färsk finriven
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Plocka blomkålen i mindre buketter. Sikta mjöl i en bunke. Blanda med havredryck, vitlök och de torra kryddorna till en jämn smet. Späd ev med mer vätska.
  2. Vänd runt några buketter i taget i smeten, låt rinna av något och rulla sedan i ströbrödet.
  3. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Värm ingredienserna till glazen något i en kastrull och häll den över blomkålen. Vänd runt och rosta ytterligare 5–10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2019-12-20

Alla älskar dessa, även de som inte gillar blomkål och de som är anti mot veganmat! Brukar göra flera satser för de går åt på en gång.

Liknande recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Räktacos

(9)

Primörpaj

(9)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 blomkålshuvud
  • 2.5 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
  • 2 dl sojadryck eller havredryck
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 4 dl panko ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Glaze
  • 1 dl agavesirap eller honung
  • 4 msk tamarisoja eller japansk soja
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 tsk malen ingefära eller färsk finriven
  • svartpeppar

Sticky buffalo-blomkål

Betyg (1-5):
4.06 (18 betyg)

Lägg till denna veganska rätt till julbordet, blomkål med ingefärsglaze. Supergott! Recept av: Karoline Jönsson

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Plocka blomkålen i mindre buketter. Sikta mjöl i en bunke. Blanda med havredryck, vitlök och de torra kryddorna till en jämn smet. Späd ev med mer vätska.
  2. Vänd runt några buketter i taget i smeten, låt rinna av något och rulla sedan i ströbrödet.
  3. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Värm ingredienserna till glazen något i en kastrull och häll den över blomkålen. Vänd runt och rosta ytterligare 5–10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2019-12-20

Alla älskar dessa, även de som inte gillar blomkål och de som är anti mot veganmat! Brukar göra flera satser för de går åt på en gång.

Liknande recept

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Räktacos

(9)

Primörpaj

(9)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)