
Squashplättar
Vegetariska plättar med grovriven squash, dill och fetaost. Servera gärna i pitabröd med tzatziki, lök och tomat. Enkelt, matigt och supergott!
- (8)
- 900 g grovriven squash
- 2 ägg
- 200 g smulad fetaost
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar, eller efter smak
- 1 dl hackad dill
- 4 msk olivolja
- 1 tsk salt
Gör så här
- 900 g squash motsvarar ungefär 3 medelstora squash, men det beror förstås på storleken.
- Lägg den rivna squashen i ett durkslag och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda alla ingredienser utom olivoljan. Ta eventuellt lite mer vetemjöl om smeten är lös.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna. Klicka ner en rågad matsked smet i stekpannan och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida.
- Servera i pitabröd med tzatziki, lök, tomat och sallad. Det är också gott med enbart tzatziki.
Liknande recept
Squashplättar
Vegetariska plättar med grovriven squash, dill och fetaost. Servera gärna i pitabröd med tzatziki, lök och tomat. Enkelt, matigt och supergott!
Gör så här
- 900 g squash motsvarar ungefär 3 medelstora squash, men det beror förstås på storleken.
- Lägg den rivna squashen i ett durkslag och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda alla ingredienser utom olivoljan. Ta eventuellt lite mer vetemjöl om smeten är lös.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna. Klicka ner en rågad matsked smet i stekpannan och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida.
- Servera i pitabröd med tzatziki, lök, tomat och sallad. Det är också gott med enbart tzatziki.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-10-02
En riktigt vegofavorit hos oss. Goda smaker av fetaost och dill!
2016-08-16
Till Elisabeth: Absolut kan man frysa plättarna. Tina sedan upp de på låg/medel värme i stekpanna för bästa smak.
2016-08-13
Går de att frysa?
2016-04-27
Supergoda! Men jag tog 2 squash, 2 potatis, 2 morötter och en finhackad lök så det blev 900 gram tillsammans. Tog 150 gram smulad feta för det var en förpackning. Vi åt dem lite större och nystekta med endast hemgjord tzatziki och det var en riktig höjdare☺
2014-08-19
Mums, tog 1 dl grovt rågmjöl (av de 2 dl vetemjöl) och ökade till 3 ägg. Nästa gång river vi även ner 1-2 potatisar, pressar i lite vitlök och saltar aningen mera. :P
2014-07-31
Jättegoda! Gör dem inte för stora.
2013-09-22
Gott
2013-08-07
Mycket god squashrätt! Görs med fördel av gul sommarsquash för färgens skull. Variera gärna kryddningen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ingela
2018-10-02
En riktigt vegofavorit hos oss. Goda smaker av fetaost och dill!
Hanna webbredaktör
2016-08-16
Till Elisabeth: Absolut kan man frysa plättarna. Tina sedan upp de på låg/medel värme i stekpanna för bästa smak.
Elisabeth
2016-08-13
Går de att frysa?
Linda
2016-04-27
Supergoda! Men jag tog 2 squash, 2 potatis, 2 morötter och en finhackad lök så det blev 900 gram tillsammans. Tog 150 gram smulad feta för det var en förpackning. Vi åt dem lite större och nystekta med endast hemgjord tzatziki och det var en riktig höjdare☺
Eleonora
2014-08-19
Mums, tog 1 dl grovt rågmjöl (av de 2 dl vetemjöl) och ökade till 3 ägg. Nästa gång river vi även ner 1-2 potatisar, pressar i lite vitlök och saltar aningen mera. :P
Jenny
2014-07-31
Jättegoda! Gör dem inte för stora.
Maggan
2013-09-22
Gott
Hanna
2013-08-07
Mycket god squashrätt! Görs med fördel av gul sommarsquash för färgens skull. Variera gärna kryddningen.