Squashplättar

Betyg (1-5):
3.54 (91 betyg)

Vegetariska plättar med grovriven squash, dill och fetaost. Servera gärna i pitabröd med tzatziki, lök och tomat. Enkelt, matigt och supergott!

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 900 g grovriven squash
  • 2 ägg
  • 200 g smulad fetaost
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar, eller efter smak
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. 900 g squash motsvarar ungefär 3 medelstora squash, men det beror förstås på storleken.
  2. Lägg den rivna squashen i ett durkslag och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda alla ingredienser utom olivoljan. Ta eventuellt lite mer vetemjöl om smeten är lös.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Klicka ner en rågad matsked smet i stekpannan och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida.
  4. Servera i pitabröd med tzatziki, lök, tomat och sallad. Det är också gott med enbart tzatziki.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2018-10-02

En riktigt vegofavorit hos oss. Goda smaker av fetaost och dill!

Hanna webbredaktör

2016-08-16

Till Elisabeth: Absolut kan man frysa plättarna. Tina sedan upp de på låg/medel värme i stekpanna för bästa smak.

Elisabeth

2016-08-13

Går de att frysa?

Linda

2016-04-27

Supergoda! Men jag tog 2 squash, 2 potatis, 2 morötter och en finhackad lök så det blev 900 gram tillsammans. Tog 150 gram smulad feta för det var en förpackning. Vi åt dem lite större och nystekta med endast hemgjord tzatziki och det var en riktig höjdare☺

Eleonora

2014-08-19

Mums, tog 1 dl grovt rågmjöl (av de 2 dl vetemjöl) och ökade till 3 ägg. Nästa gång river vi även ner 1-2 potatisar, pressar i lite vitlök och saltar aningen mera. :P

Jenny

2014-07-31

Jättegoda! Gör dem inte för stora.

Maggan

2013-09-22

Gott

Hanna

2013-08-07

Mycket god squashrätt! Görs med fördel av gul sommarsquash för färgens skull. Variera gärna kryddningen.

Liknande recept

Caesarsallad seafood

(24)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Buddha bowl

(9)

Lax- och spenatpaj

(90)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 900 g grovriven squash
  • 2 ägg
  • 200 g smulad fetaost
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar, eller efter smak
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Squashplättar

Betyg (1-5):
3.54 (91 betyg)

Vegetariska plättar med grovriven squash, dill och fetaost. Servera gärna i pitabröd med tzatziki, lök och tomat. Enkelt, matigt och supergott!

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 900 g squash motsvarar ungefär 3 medelstora squash, men det beror förstås på storleken.
  2. Lägg den rivna squashen i ett durkslag och pressa ur så mycket vätska det går. Blanda alla ingredienser utom olivoljan. Ta eventuellt lite mer vetemjöl om smeten är lös.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Klicka ner en rågad matsked smet i stekpannan och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida.
  4. Servera i pitabröd med tzatziki, lök, tomat och sallad. Det är också gott med enbart tzatziki.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2018-10-02

En riktigt vegofavorit hos oss. Goda smaker av fetaost och dill!

Hanna webbredaktör

2016-08-16

Till Elisabeth: Absolut kan man frysa plättarna. Tina sedan upp de på låg/medel värme i stekpanna för bästa smak.

Elisabeth

2016-08-13

Går de att frysa?

Linda

2016-04-27

Supergoda! Men jag tog 2 squash, 2 potatis, 2 morötter och en finhackad lök så det blev 900 gram tillsammans. Tog 150 gram smulad feta för det var en förpackning. Vi åt dem lite större och nystekta med endast hemgjord tzatziki och det var en riktig höjdare☺

Eleonora

2014-08-19

Mums, tog 1 dl grovt rågmjöl (av de 2 dl vetemjöl) och ökade till 3 ägg. Nästa gång river vi även ner 1-2 potatisar, pressar i lite vitlök och saltar aningen mera. :P

Jenny

2014-07-31

Jättegoda! Gör dem inte för stora.

Maggan

2013-09-22

Gott

Hanna

2013-08-07

Mycket god squashrätt! Görs med fördel av gul sommarsquash för färgens skull. Variera gärna kryddningen.

Liknande recept

Caesarsallad seafood

(24)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Buddha bowl

(9)

Lax- och spenatpaj

(90)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies