Spenatgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (9 betyg)

Underbart god gratäng med spenat, färska lasagneplattor och chèvre. Passar utmärkt till middag, med kyckling eller som egen rätt i sig.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g chèvre

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka.
  2. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar.
  3. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform.
  4. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tortellinigratäng med fetaost

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Pasta med lövbiff

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Vegetarisk pytt i panna

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vegetarisk pastagratäng

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kålrabbi med gnocchi, basilika och parmesan

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Linguine med ugnsrostade tomater och mozzarella

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Ädelostpasta med skinka och päron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni

Betyg
Betyg
(23)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g chèvre

Spenatgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (9 betyg)

Underbart god gratäng med spenat, färska lasagneplattor och chèvre. Passar utmärkt till middag, med kyckling eller som egen rätt i sig.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka.
  2. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar.
  3. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform.
  4. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tortellinigratäng med fetaost

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Pasta med lövbiff

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Vegetarisk pytt i panna

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vegetarisk pastagratäng

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kålrabbi med gnocchi, basilika och parmesan

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Linguine med ugnsrostade tomater och mozzarella

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Ädelostpasta med skinka och päron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni

Betyg
Betyg
(23)