Sparrissallad med belugalinser och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

Underbart god och somrig sallad på sparris, belugalinser, pinjenötter och hyvlad parmesanost. Toppas med en dressing på balsamvinäger och vitlök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g grön färsk sparris
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 2 msk pinjenötter
  • 30 g rucola
  • 50 g parmesan, hyvlad
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och grilla eller stek den hastigt på hög värme. Koka belugalinserna enligt anvisningen på förpackningen. Spola linserna i kallt vatten.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Blanda linserna med dressingen. Rosta pinjenötterna i torr panna till fin färg. Lägg rucola, linser och sparris på ett fat. Toppa med parmesan och pinjenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 250 g grön färsk sparris
  • 1 dl torkade belugalinser
  • 2 msk pinjenötter
  • 30 g rucola
  • 50 g parmesan, hyvlad
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Sparrissallad med belugalinser och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

Underbart god och somrig sallad på sparris, belugalinser, pinjenötter och hyvlad parmesanost. Toppas med en dressing på balsamvinäger och vitlök.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och grilla eller stek den hastigt på hög värme. Koka belugalinserna enligt anvisningen på förpackningen. Spola linserna i kallt vatten.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Blanda linserna med dressingen. Rosta pinjenötterna i torr panna till fin färg. Lägg rucola, linser och sparris på ett fat. Toppa med parmesan och pinjenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)