För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sparrissallad med ägg

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Spänstig sparris med krämiga ägg, serveras med en gnutta het tabascokryddad sås. Njut av vårens primör i denna härliga sallad!

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 750 g grön sparris
  • 6 mjukkokta och skalade ägg
  • 1 dl hackade pistagenötter eller cashewnötter
  • 1 tsk salt per 0,5 liter vatten
  • Sås:
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk senap
  • 3 msk vatten
  • 0.25 krm tabasco (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Bryt av de nedersta träiga delarna av sparrisstjälkarna. Koka upp lättsaltat vatten i t ex en traktörpanna. Lägg i och koka sparrisen tills den knappt är mjuk, 5-10 minuter.
  2. Lägg ut kall eller ljummen sparris och ägghalvor på ett stort fat. Blanda såsen, smaka av med lite salt och peppar. Ringla den över salladen och strö på nötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-05-01

Denna underbara sallad tröttnar jag aldrig på! Gärna som en lunch eller en lättare kvällsmåltid. Mycket enkel att göra och resultatet blir fantastiskt gott!

Liknande recept

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

(4)

Krämig rucolasill

(6)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

(6)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Laxsashimi

(2)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(4)

Minispenatpajer med fetaost

(44)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 750 g grön sparris
  • 6 mjukkokta och skalade ägg
  • 1 dl hackade pistagenötter eller cashewnötter
  • 1 tsk salt per 0,5 liter vatten
  • Sås:
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk senap
  • 3 msk vatten
  • 0.25 krm tabasco (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)

Sparrissallad med ägg

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Spänstig sparris med krämiga ägg, serveras med en gnutta het tabascokryddad sås. Njut av vårens primör i denna härliga sallad!

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt av de nedersta träiga delarna av sparrisstjälkarna. Koka upp lättsaltat vatten i t ex en traktörpanna. Lägg i och koka sparrisen tills den knappt är mjuk, 5-10 minuter.
  2. Lägg ut kall eller ljummen sparris och ägghalvor på ett stort fat. Blanda såsen, smaka av med lite salt och peppar. Ringla den över salladen och strö på nötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-05-01

Denna underbara sallad tröttnar jag aldrig på! Gärna som en lunch eller en lättare kvällsmåltid. Mycket enkel att göra och resultatet blir fantastiskt gott!

Liknande recept

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

(4)

Krämig rucolasill

(6)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

(6)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Laxsashimi

(2)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(4)

Minispenatpajer med fetaost

(44)