Sparrissallad med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.8 (5 betyg)

Spänstig sparris med krämiga ägg, serveras med en gnutta het tabascokryddad sås. Njut av vårens primör i denna härliga sallad!

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 750 g grön sparris
  • 6 mjukkokta och skalade ägg
  • 1 dl hackade pistagenötter eller cashewnötter
  • 1 tsk salt per 0,5 liter vatten
  • Sås:
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk senap
  • 3 msk vatten
  • 0.25 krm tabasco (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Bryt av de nedersta träiga delarna av sparrisstjälkarna. Koka upp lättsaltat vatten i t ex en traktörpanna. Lägg i och koka sparrisen tills den knappt är mjuk, 5-10 minuter.
  2. Lägg ut kall eller ljummen sparris och ägghalvor på ett stort fat. Blanda såsen, smaka av med lite salt och peppar. Ringla den över salladen och strö på nötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-05-01

Denna underbara sallad tröttnar jag aldrig på! Gärna som en lunch eller en lättare kvällsmåltid. Mycket enkel att göra och resultatet blir fantastiskt gott!

Liknande recept

Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxtårta på kavring

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sparris med brynt smör och nötter

Betyg
Betyg
(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 750 g grön sparris
  • 6 mjukkokta och skalade ägg
  • 1 dl hackade pistagenötter eller cashewnötter
  • 1 tsk salt per 0,5 liter vatten
  • Sås:
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk senap
  • 3 msk vatten
  • 0.25 krm tabasco (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)

Sparrissallad med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.8 (5 betyg)

Spänstig sparris med krämiga ägg, serveras med en gnutta het tabascokryddad sås. Njut av vårens primör i denna härliga sallad!

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt av de nedersta träiga delarna av sparrisstjälkarna. Koka upp lättsaltat vatten i t ex en traktörpanna. Lägg i och koka sparrisen tills den knappt är mjuk, 5-10 minuter.
  2. Lägg ut kall eller ljummen sparris och ägghalvor på ett stort fat. Blanda såsen, smaka av med lite salt och peppar. Ringla den över salladen och strö på nötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-05-01

Denna underbara sallad tröttnar jag aldrig på! Gärna som en lunch eller en lättare kvällsmåltid. Mycket enkel att göra och resultatet blir fantastiskt gott!

Liknande recept

Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxtårta på kavring

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sparris med brynt smör och nötter

Betyg
Betyg
(8)