För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sparrisrisotto med parmesan

Betyg (1-5):
3.46 (26 betyg)

Krämig risotto med parmesan och vårprimören sparris, en riktig delikatess. Bjud på den här eleganta rätten och gör middagsgästerna imponerade!

Tillagningstid: 1 tim
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 msk smör
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 5 dl risottoris, t ex avorioris
  • 4 dl vitt vin
  • 250 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 150 g parmesan, riven + garnering
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Smält hälften av smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt lök och ris, fräs några minuter utan att det tar färg. Tillsätt lite vin och lite buljong. Låt småkoka utan lock under omrörning ca 25 min. Tillsätt mer vätska allteftersom det kokar in.
  2. Ansa sparrisen. Koka al dente i lättsaltat vatten; 1-2 min för grön sparris och 6-7 min för vit. Dela sparrisen i bitar.
  3. Rör ner resterande smör, parmesan och sparrisstjälkar i risotton. Smaka av med peppar och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Ulrika. Om du tittar på receptet på datorn hittar du ingredienserna vänster i en kolumn. Tittar du på receptet i mobil hittar du dem högst upp. Mvh Maja (redaktör)

Ulrika

2020-04-27

ser hur man gör men inte vilka och hur mycket av ingredienserna

Liknande recept

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

(8)

Mozzarellabowl

(14)

Indiskt kryddris

(15)

Teriyakilax med gurksallad och ris

(9)

Ris- och linspanna med crunch

(8)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(6)

Indisk kikärtsgryta

(19)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 msk smör
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 5 dl risottoris, t ex avorioris
  • 4 dl vitt vin
  • 250 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 150 g parmesan, riven + garnering
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • salt

Sparrisrisotto med parmesan

Betyg (1-5):
3.46 (26 betyg)

Krämig risotto med parmesan och vårprimören sparris, en riktig delikatess. Bjud på den här eleganta rätten och gör middagsgästerna imponerade!

Tillagningstid: 1 tim
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Smält hälften av smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt lök och ris, fräs några minuter utan att det tar färg. Tillsätt lite vin och lite buljong. Låt småkoka utan lock under omrörning ca 25 min. Tillsätt mer vätska allteftersom det kokar in.
  2. Ansa sparrisen. Koka al dente i lättsaltat vatten; 1-2 min för grön sparris och 6-7 min för vit. Dela sparrisen i bitar.
  3. Rör ner resterande smör, parmesan och sparrisstjälkar i risotton. Smaka av med peppar och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Ulrika. Om du tittar på receptet på datorn hittar du ingredienserna vänster i en kolumn. Tittar du på receptet i mobil hittar du dem högst upp. Mvh Maja (redaktör)

Ulrika

2020-04-27

ser hur man gör men inte vilka och hur mycket av ingredienserna

Liknande recept

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

(8)

Mozzarellabowl

(14)

Indiskt kryddris

(15)

Teriyakilax med gurksallad och ris

(9)

Ris- och linspanna med crunch

(8)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(6)

Indisk kikärtsgryta

(19)