Sparrisrisotto med parmesan

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Sparris är vårprimörernas vårprimör, och en riktig delikatess. Idealisk för soppor och sallader – men kanske allra godast som elegant förrätt tillsammans med hollandaise.

Tillagningstid: 1 tim
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 msk smör
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 5 dl risottoris, t ex avorioris
  • 4 dl vitt vin
  • 250 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 150 g parmesan, riven + garnering
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Smält hälften av smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt lök och ris, fräs några minuter utan att det tar färg. Tillsätt lite vin och lite buljong. Låt småkoka utan lock under omrörning ca 25 min. Tillsätt mer vätska allteftersom det kokar in.
  2. Ansa sparrisen. Koka al dente i lättsaltat vatten; 1-2 min för grön sparris och 6-7 min för vit. Dela sparrisen i bitar.
  3. Rör ner resterande smör, parmesan och sparrisstjälkar i risotton. Smaka av med peppar och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs - Coop

(8)

Mozzarellabowl - Coop

(9)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Buddha bowl - Coop

(7)

Indiskt kryddris - Coop

(12)

Japansk färs- och kålpanna - Coop

(1)

Indisk kikärtsgryta - Coop

(7)

Teriyakilax med gurksallad och ris - Coop

(8)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 msk smör
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 5 dl risottoris, t ex avorioris
  • 4 dl vitt vin
  • 250 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 150 g parmesan, riven + garnering
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Sparrisrisotto med parmesan

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Sparris är vårprimörernas vårprimör, och en riktig delikatess. Idealisk för soppor och sallader – men kanske allra godast som elegant förrätt tillsammans med hollandaise.

Tillagningstid: 1 tim
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Smält hälften av smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt lök och ris, fräs några minuter utan att det tar färg. Tillsätt lite vin och lite buljong. Låt småkoka utan lock under omrörning ca 25 min. Tillsätt mer vätska allteftersom det kokar in.
  2. Ansa sparrisen. Koka al dente i lättsaltat vatten; 1-2 min för grön sparris och 6-7 min för vit. Dela sparrisen i bitar.
  3. Rör ner resterande smör, parmesan och sparrisstjälkar i risotton. Smaka av med peppar och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs - Coop

(8)

Mozzarellabowl - Coop

(9)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Buddha bowl - Coop

(7)

Indiskt kryddris - Coop

(12)

Japansk färs- och kålpanna - Coop

(1)

Indisk kikärtsgryta - Coop

(7)

Teriyakilax med gurksallad och ris - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies