Sparrispasta med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Sommarens godaste pasta med sparris, pinjenötter och parmesan. En riktig festrätt som är enkel att göra och kommer att uppskattas av alla!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g spagetti
  • 250 g grön sparris
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 60 g pinjenötter
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl finriven parmesanost
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär den i tre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparris, vitlök, pinjenötter och chiliflakes ca 3 min.
  3. Vänd ihop med den nykokta pastan, ev mer olja och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Var generös med olivoljan. Den ger både pepprig smak och nyttiga antioxidanter

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-04-20

Slängde i grädde för att få det riktigt krämigt. Riktigt gott!

Linnéa

2019-05-12

Denna rätt är så god och lätt att göra! Vi brukar ha i ett paket bacon för lite extra sälta. Mums!

Ulf

2018-01-05

gott med varmrökt pepparlax

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g spagetti
  • 250 g grön sparris
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 60 g pinjenötter
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl finriven parmesanost
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Sparrispasta med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Sommarens godaste pasta med sparris, pinjenötter och parmesan. En riktig festrätt som är enkel att göra och kommer att uppskattas av alla!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär den i tre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparris, vitlök, pinjenötter och chiliflakes ca 3 min.
  3. Vänd ihop med den nykokta pastan, ev mer olja och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Var generös med olivoljan. Den ger både pepprig smak och nyttiga antioxidanter

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-04-20

Slängde i grädde för att få det riktigt krämigt. Riktigt gott!

Linnéa

2019-05-12

Denna rätt är så god och lätt att göra! Vi brukar ha i ett paket bacon för lite extra sälta. Mums!

Ulf

2018-01-05

gott med varmrökt pepparlax

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(6)