Spansk paella

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Paella med musslor, kyckling, räkor och saffran. Serveras med en klick aioli och ett gott bröd

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl vatten
  • 10 cocktailtomater
  • 1 röd paprika
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • Musselfond
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Koka musslorna, sila fonden och lägg musslorna åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ev ur och finhacka chilin.
  2. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och stek kyckling, lök, chili, saffran och ris ca 5 min under omrörning. Salta.
  3. Tillsätt ca 2 dl musselfond och späd med resten av fonden och vattnet allteftersom. Sjud ca 20 min tills riset är mjukt men har tuggmotstrånd.
  4. Plocka ur hälften av musslorna ur skalen. Dela tomaterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Vänd ner musslor med och utan skal, tomater, paprika, räkor och persilja i riset.
  5. Låt allt bli varmt. Servera gärna med citronklyftor och en klick majonnäs eller aioli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Paella med kyckling och räkor

(91)

Tre snabbgrillade spett

(9)

Paella i muurikka

(48)

Indisk rispanna

(10)

Klassisk paella

(11)

Snabb paella

(3)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl vatten
  • 10 cocktailtomater
  • 1 röd paprika
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • Musselfond
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl vatten

Spansk paella

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Paella med musslor, kyckling, räkor och saffran. Serveras med en klick aioli och ett gott bröd

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka musslorna, sila fonden och lägg musslorna åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ev ur och finhacka chilin.
  2. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och stek kyckling, lök, chili, saffran och ris ca 5 min under omrörning. Salta.
  3. Tillsätt ca 2 dl musselfond och späd med resten av fonden och vattnet allteftersom. Sjud ca 20 min tills riset är mjukt men har tuggmotstrånd.
  4. Plocka ur hälften av musslorna ur skalen. Dela tomaterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Vänd ner musslor med och utan skal, tomater, paprika, räkor och persilja i riset.
  5. Låt allt bli varmt. Servera gärna med citronklyftor och en klick majonnäs eller aioli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Paella med kyckling och räkor

(91)

Tre snabbgrillade spett

(9)

Paella i muurikka

(48)

Indisk rispanna

(10)

Klassisk paella

(11)

Snabb paella

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies