Spaghetti med linser och vitlöksfrästa grönisar

Betyg (1-5):
4.62 (16 betyg)

En mild men smakrik pastasås som är den minst lika god dagen därpå.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 320 g pasta
  • färsk basilika till servering
  • Tomatsås med linser
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 vitlök klyftor, finhackade
  • 500 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • svartpeppar
  • honung
  • salt
  • Vitlöksfrästa grönisar
  • 1 liten zucchini (ca 250 g)
  • 1 liten aubergine (ca 200g)
  • 2 dl valnötter, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull eller gryta. Fräs löken under omrörning någon minut. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, linser och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 15 min.
  2. Tillsätt vinäger och oregano. Smaka av med salt, peppar och honung. Tärna zucchini och aubergine fint. Hacka valnötter och vitlök.
  3. Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna. Stek grönsakerna under omrörning tills de får lite färg.
  4. Låt vitlök och nötter steka med i slutet. Smaka av med salt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera med såsen, toppad med de frästa grönsakerna och basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2016-07-03

Ett jättebra recept och maten är jättegod. Kommer att göra den fler gånger. Tog lite mindre vatten och det var positivt.

Ingrid

2016-06-27

Supergott, blir ett av favoritrecepten

Liknande recept

Tagliatelle med vitlök och kräftstjärtar

(1)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 320 g pasta
  • färsk basilika till servering
  • Tomatsås med linser
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 vitlök klyftor, finhackade
  • 500 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • svartpeppar
  • honung
  • salt
  • Vitlöksfrästa grönisar
  • 1 liten zucchini (ca 250 g)
  • 1 liten aubergine (ca 200g)
  • 2 dl valnötter, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk rapsolja

Spaghetti med linser och vitlöksfrästa grönisar

Betyg (1-5):
4.62 (16 betyg)

En mild men smakrik pastasås som är den minst lika god dagen därpå.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull eller gryta. Fräs löken under omrörning någon minut. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, linser och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 15 min.
  2. Tillsätt vinäger och oregano. Smaka av med salt, peppar och honung. Tärna zucchini och aubergine fint. Hacka valnötter och vitlök.
  3. Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna. Stek grönsakerna under omrörning tills de får lite färg.
  4. Låt vitlök och nötter steka med i slutet. Smaka av med salt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera med såsen, toppad med de frästa grönsakerna och basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ewa

2016-07-03

Ett jättebra recept och maten är jättegod. Kommer att göra den fler gånger. Tog lite mindre vatten och det var positivt.

Ingrid

2016-06-27

Supergott, blir ett av favoritrecepten

Liknande recept

Tagliatelle med vitlök och kräftstjärtar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies