Sommartårta med maränger

Betyg (1-5):
3.16 (45 betyg)

Mandelmassa och maränger gör tårtan ännu lite godare.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter + över natten
Ugnstemperatur:100-175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Maränger:
  • 1 ägg, endast vitan
  • 0.5 krm ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl strösocker
  • Tårtbotten:
  • 5 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 200 g riven mandelmassa
  • 1 msk smör, till formen
  • 0.5 dl ströbröd, till formen
  • Fyllning och garnering:
  • 2 liter jordgubbar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl fläderblomssaft eller rabarbersaft
  • 25 g mörk choklad

Gör så här

Maränger:

  1. Vispa äggvita, ättiksprit och hälften av sockret till ett vitt, fast skum. Rör i resten av sockret och klicka eller spritsa små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 40 minuter på 100 grader, tills marängerna går lätt att ta loss från bakplåtspapperet.

Tårtbotten:

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner det i smeten.Rör sist i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda kakan cirka 40 minuter på 175 grader. Låt den svalna minst 30 minuter.
  2. Mosa eller skiva två tredjedelar av jordgubbarna. Vispa 3/4 av vispgrädden med halva mängden saft. Dela tårtbottnen i tre delar. Fyll tårtan med jordgubbarna och saftgrädden. Häll resterande saft på tårtan. Täck tårtan med plastfolie och låt den safta till sig i kylen till nästa dag.

Före servering:

  1. Vispa resterande mängd grädde och bred ut den på tårtans topp. Fördela maränger och resten av jordgubbarna (som gärna får vara hela) ovanpå. Smält chokladen i en skål i en kastrull med sjudande vatten, vattenbad, eller i mikro. Ringla chokladen över tårtan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citron- och vallmosockerkaka

(10)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

Blåbärssemifreddo

(17)

Små chokladsemlor

(5)

Rödbetsbrownie med pekannötter

(8)

Saras påsktårta

(177)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Min godaste rabarberpaj

(27)
15 st
  • Maränger:
  • 1 ägg, endast vitan
  • 0.5 krm ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl strösocker
  • Tårtbotten:
  • 5 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 200 g riven mandelmassa
  • 1 msk smör, till formen
  • 0.5 dl ströbröd, till formen
  • Fyllning och garnering:
  • 2 liter jordgubbar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl fläderblomssaft eller rabarbersaft
  • 25 g mörk choklad

Sommartårta med maränger

Betyg (1-5):
3.16 (45 betyg)

Mandelmassa och maränger gör tårtan ännu lite godare.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter + över natten
Ugnstemperatur:100-175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Maränger:

  1. Vispa äggvita, ättiksprit och hälften av sockret till ett vitt, fast skum. Rör i resten av sockret och klicka eller spritsa små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 40 minuter på 100 grader, tills marängerna går lätt att ta loss från bakplåtspapperet.

Tårtbotten:

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner det i smeten.Rör sist i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda kakan cirka 40 minuter på 175 grader. Låt den svalna minst 30 minuter.
  2. Mosa eller skiva två tredjedelar av jordgubbarna. Vispa 3/4 av vispgrädden med halva mängden saft. Dela tårtbottnen i tre delar. Fyll tårtan med jordgubbarna och saftgrädden. Häll resterande saft på tårtan. Täck tårtan med plastfolie och låt den safta till sig i kylen till nästa dag.

Före servering:

  1. Vispa resterande mängd grädde och bred ut den på tårtans topp. Fördela maränger och resten av jordgubbarna (som gärna får vara hela) ovanpå. Smält chokladen i en skål i en kastrull med sjudande vatten, vattenbad, eller i mikro. Ringla chokladen över tårtan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citron- och vallmosockerkaka

(10)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

Blåbärssemifreddo

(17)

Små chokladsemlor

(5)

Rödbetsbrownie med pekannötter

(8)

Saras påsktårta

(177)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Min godaste rabarberpaj

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies