Sommartårta

Betyg (1-5):
3.66 (110 betyg)

Enkel tårta med frasig maräng och dina favoritbär. Dubbla receptet till en större långpanna.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150-175º
Svårighetsgrad:Enkel
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Maräng:
  • 2 dl socker
  • 50 g flagad mandel
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g bär, t.ex. björnbär eller hallon

Gör så här

  1. Separera äggens gulor och vitor. Spara vitorna till marängen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller ugnssäker form (ca 15 × 25 cm). Rör fett och socker poröst. . Rör ner en gula i taget. Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en jämn smet.

Maräng

  1. Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vänd ner resten av sockret.

Grädda bottnarna

  1. Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, bred marängen ovanpå. Strö över flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspapperet. Låt kakan sedan kallna på papperet. Dela kakan på mitten.

Fyll tårtan

  1. Lägg ihop halvorna med vispad grädde och bär emellan.

Tips

Gör en dubbel sats till en 30 × 40 cm långpanna. Den här tårtan har flera namn, bl.a. Kalastårta, Brittatårta, Marängtårta och Herrgårdstårta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fanny

2017-04-13

Tips! Gjorde först en sats enligt receptet vilket gjorde att sockerkakan blev geggig och aldrig blev klar. Gjorde sedan en sats till och gräddade 175grader i ca 30 min - perfekt 👌🏼

Camilla

2016-06-22

Inte så tydligt recept, men god tårta!

Ingrid

2015-08-25

Jag har gjort receptet flera gånger och det har blivit mycket bra. Jag har 175 grader i min ugn. Jag gör klar tårtbotten en dag innan och sen grädden och bär strax före servering.

Christina

2015-07-11

Toppen tårta, en favorit i vår familj. Bra recept som är enkelt att följa. Jag hade färska jordgubbar och ringlade mjölkchoklad över. Mums

Josefina

2015-07-09

Kan man förbereda tårtan på något vis?

Camilla

2015-01-25

Jag har följt receptet noga men sockerkakan blir aldrig färdig :( Känns som att värmen inte tränger igenom marängen.. På bilden ser även sockerkakan tjock ut, min är jättetunn!

Elisabet

2014-12-19

Inget bra recept. Följde de till pungt å pricka, men botten var väldigt geggig, så detta recept rekommenderas inte

emma

2014-09-10

Denna tårta med grädde med rivna äpplen i emellan är godaste tårtan i världen. Rivna äpplen ska blandad ordentligt med grädden och det ska vara mycket äpple i.

Heidi

2014-08-23

Följt receptet till punkt och prick men sockerkaksbotten bakades inte utan blev som gegga......Nej detta recept gör jag inte igen.....fast det luktar väldigt gott.....

john svennson

2014-07-16

fy satan vilken äcklig tårta!!!

Maggie

2013-07-21

Detta är en jättegod tårta. Det står i receptet att man ska dela vitor och gulor. Maggie.

Ann-Christin L

2013-07-19

Blev bjuden på denna tårta i helgen , grädden var blandad med lite lemoncurd otroligt god,och jordgubbar mellan förstås.

milla

2013-07-18

5 ##### betyg ett tipps haka en dubbel dajm och lägg i grädden på tårtan mmmmm

Ankie

2013-07-18

Fel kan det bli för alla! Gör om o gör rätt. Hoppas ingen missar att spara äggvitorna till marängen. Blir en ganska dyr tårta om man skall offra 8 ägg när man upptäcker felet i ert recept.

Renée

2013-07-18

Detta är en kanongod tårta. Mångas absoluta sommarfavorit. Fungerar med alla slags bär. Till er som klagar på receptet: läs igenom hela receptet. Där framgår det klart och tydligt att man behöver 4 ägg, att gulorna ska vara till undre botten och att vitorna ska vispas till marängen. Fullständigt onödiga kommentarer om tillägg i receptet, gnällspikar!

Eva S

2013-07-17

Det står i texten att man ska spara äggvitorna till marängen.

Carin

2013-07-17

Korrekturläs receptet innan ni lägger ut

Beda

2013-07-17

se till att lägga in ett korrekt recept och ta bort det som är nu. Tacksam för ändring snart.

sharda.chavda

2013-07-17

du har glömt skriva ägg vitor i recept

Bo Elfström

2013-06-09

gör jämt dubbel sats och den går åt, bra till studentkalaset

Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Maräng:
  • 2 dl socker
  • 50 g flagad mandel
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g bär, t.ex. björnbär eller hallon

Sommartårta

Betyg (1-5):
3.66 (110 betyg)

Enkel tårta med frasig maräng och dina favoritbär. Dubbla receptet till en större långpanna.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:150-175º
Svårighetsgrad:Enkel
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggens gulor och vitor. Spara vitorna till marängen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller ugnssäker form (ca 15 × 25 cm). Rör fett och socker poröst. . Rör ner en gula i taget. Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en jämn smet.

Maräng

  1. Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vänd ner resten av sockret.

Grädda bottnarna

  1. Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, bred marängen ovanpå. Strö över flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspapperet. Låt kakan sedan kallna på papperet. Dela kakan på mitten.

Fyll tårtan

  1. Lägg ihop halvorna med vispad grädde och bär emellan.

Tips

Gör en dubbel sats till en 30 × 40 cm långpanna. Den här tårtan har flera namn, bl.a. Kalastårta, Brittatårta, Marängtårta och Herrgårdstårta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fanny

2017-04-13

Tips! Gjorde först en sats enligt receptet vilket gjorde att sockerkakan blev geggig och aldrig blev klar. Gjorde sedan en sats till och gräddade 175grader i ca 30 min - perfekt 👌🏼

Camilla

2016-06-22

Inte så tydligt recept, men god tårta!

Ingrid

2015-08-25

Jag har gjort receptet flera gånger och det har blivit mycket bra. Jag har 175 grader i min ugn. Jag gör klar tårtbotten en dag innan och sen grädden och bär strax före servering.

Christina

2015-07-11

Toppen tårta, en favorit i vår familj. Bra recept som är enkelt att följa. Jag hade färska jordgubbar och ringlade mjölkchoklad över. Mums

Josefina

2015-07-09

Kan man förbereda tårtan på något vis?

Camilla

2015-01-25

Jag har följt receptet noga men sockerkakan blir aldrig färdig :( Känns som att värmen inte tränger igenom marängen.. På bilden ser även sockerkakan tjock ut, min är jättetunn!

Elisabet

2014-12-19

Inget bra recept. Följde de till pungt å pricka, men botten var väldigt geggig, så detta recept rekommenderas inte

emma

2014-09-10

Denna tårta med grädde med rivna äpplen i emellan är godaste tårtan i världen. Rivna äpplen ska blandad ordentligt med grädden och det ska vara mycket äpple i.

Heidi

2014-08-23

Följt receptet till punkt och prick men sockerkaksbotten bakades inte utan blev som gegga......Nej detta recept gör jag inte igen.....fast det luktar väldigt gott.....

john svennson

2014-07-16

fy satan vilken äcklig tårta!!!

Maggie

2013-07-21

Detta är en jättegod tårta. Det står i receptet att man ska dela vitor och gulor. Maggie.

Ann-Christin L

2013-07-19

Blev bjuden på denna tårta i helgen , grädden var blandad med lite lemoncurd otroligt god,och jordgubbar mellan förstås.

milla

2013-07-18

5 ##### betyg ett tipps haka en dubbel dajm och lägg i grädden på tårtan mmmmm

Ankie

2013-07-18

Fel kan det bli för alla! Gör om o gör rätt. Hoppas ingen missar att spara äggvitorna till marängen. Blir en ganska dyr tårta om man skall offra 8 ägg när man upptäcker felet i ert recept.

Renée

2013-07-18

Detta är en kanongod tårta. Mångas absoluta sommarfavorit. Fungerar med alla slags bär. Till er som klagar på receptet: läs igenom hela receptet. Där framgår det klart och tydligt att man behöver 4 ägg, att gulorna ska vara till undre botten och att vitorna ska vispas till marängen. Fullständigt onödiga kommentarer om tillägg i receptet, gnällspikar!

Eva S

2013-07-17

Det står i texten att man ska spara äggvitorna till marängen.

Carin

2013-07-17

Korrekturläs receptet innan ni lägger ut

Beda

2013-07-17

se till att lägga in ett korrekt recept och ta bort det som är nu. Tacksam för ändring snart.

sharda.chavda

2013-07-17

du har glömt skriva ägg vitor i recept

Bo Elfström

2013-06-09

gör jämt dubbel sats och den går åt, bra till studentkalaset

Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies