Solterito de quinoa - peruansk quinoasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.27 (15 betyg)

Peruansk quinoasallad som man blir mätt på! Perfekt till både vardag och fest. Recept ur kokboken: Zeinas Green Kitchen av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl quinoa, gärna två färger
  • 1 gurka, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 125 g körsbärstomater, halverade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 dl majskorn
  • 2 dl kokta svarta bönor, sköljda
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 avokador

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Blanda quinoan med alla grönsaker, koriander, limesaft, olivolja och flingsalt. Skär avokadon i skivor och lägg ovanpå salladen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-07-20

Jättegott . Men nästa gång tror jag att jag hackar en chili 🌶 till. För att få lite hetta 😀

Lina

2019-10-23

👍🏻

Liknande recept

Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Bulgur med gurka och mynta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matvetesallad med halloumi och granatäpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl quinoa, gärna två färger
  • 1 gurka, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 125 g körsbärstomater, halverade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 dl majskorn
  • 2 dl kokta svarta bönor, sköljda
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 avokador

Solterito de quinoa - peruansk quinoasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.27 (15 betyg)

Peruansk quinoasallad som man blir mätt på! Perfekt till både vardag och fest. Recept ur kokboken: Zeinas Green Kitchen av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Blanda quinoan med alla grönsaker, koriander, limesaft, olivolja och flingsalt. Skär avokadon i skivor och lägg ovanpå salladen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-07-20

Jättegott . Men nästa gång tror jag att jag hackar en chili 🌶 till. För att få lite hetta 😀

Lina

2019-10-23

👍🏻

Liknande recept

Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Bulgur med gurka och mynta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matvetesallad med halloumi och granatäpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)