Sojamarinerad kyckling med wokade grönsaker
  • Tid 30 min

Sojamarinerad kyckling med wokade grönsaker

3.14 (7 betyg)

Färgsprakande wok med lime och stekta kycklinglårfileer.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl olja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g strimlad vitkål
  • 200 g skivade morötter
  • 200 g broccolibuketter
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 paprikor i bitar
  • 1 klyftad gul lök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingen i en bunke eller plastpåse och marinera i sojan minst 15 min, gärna längre.

  2. 2

    Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek kycklingen runt om tills den är genomstekt, 5-7 min. Lyft upp kycklingen men lämna kvar oljan i pannan. Tillsätt sweet chilisås, vitlök, ingefära, limeskal, limesaft och salt.

  3. 3

    Lägg i grönsakerna och woka dem på hög värme ca 5 min, grönsakerna ska ha lite tuggmotstånd kvar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna med, jordnötter, färsk koriander och jasminris!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    @Susann Chilisåsen ska ner i stekpannan.

  • Susann

    Ska chilisåsen m.m ner i stekpannan eller över kycklingen? Förtydliga gärna.