Sockerkaka med mango och kokos

Betyg (1-5):
2.96 (26 betyg)

Saftig och mjuk kaka med en lite exotisk smak. Fin att bjussa på till fikat.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 mango
  • 0.5 dl kokosflingor
  • Till formen:
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund bakform , gärna en springform med löstagbara kanter, som rymmer cirka 2 liter. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  2. Tillsätt smör- och mjölkblandningen, den får gärna vara varm, mjöl blandat med bakpulver och rivet citronskal. Häll smeten i formen. Skala mangorna och skär dem i avlånga bitar. Lägg bitarna i kaksmeten, strö över kokosflingorna och hyvla över smör.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Tips

Om det inte är säsong för mango kan du använda dig av tinad mango från frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



A

2015-06-29

GOD

Liknande recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Äppelsockerkaka

(34)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Banoffee-paj

(83)

Chokladtoppar

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 mango
  • 0.5 dl kokosflingor
  • Till formen:
  • 25 g smör

Sockerkaka med mango och kokos

Betyg (1-5):
2.96 (26 betyg)

Saftig och mjuk kaka med en lite exotisk smak. Fin att bjussa på till fikat.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund bakform , gärna en springform med löstagbara kanter, som rymmer cirka 2 liter. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  2. Tillsätt smör- och mjölkblandningen, den får gärna vara varm, mjöl blandat med bakpulver och rivet citronskal. Häll smeten i formen. Skala mangorna och skär dem i avlånga bitar. Lägg bitarna i kaksmeten, strö över kokosflingorna och hyvla över smör.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Tips

Om det inte är säsong för mango kan du använda dig av tinad mango från frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



A

2015-06-29

GOD

Liknande recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Äppelsockerkaka

(34)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Banoffee-paj

(83)

Chokladtoppar

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies