Snittar med gubbröra i tunnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.13 (23 betyg)

Goda små tunnbrödsrullar med klassisk smak av gubbröra.

Tillagningstid: 50 minuter
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 medelstora potatisar
  • 6 ägg
  • 125 g ansjovisfiléer, 1 burk
  • 120 g smör
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 mjukt tunnbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 1.5 dl små kaprisbär
  • gräslök
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt sedan svalna i 15 minuter. Koka äggen hårda, cirka 6 minuter. Tärna potatis och ägg och lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken.
  2. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det blir ljusbrunt. Ställ kastrullen åt sidan. Blanda ner lök och gräslök i bunken. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut tunnbröden och fördela röran på bröden. Bred ut röran över hela bröden och rulla ihop från kortändan. Skiva i cirka 2 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med en klick gräddfil, lite rödlök, kaprisbär, gräslök och vrid över några varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne Modin

2013-09-20

Jättegoda snittar

Britt-Inger

2013-03-28

Ska prova till påskafton!

Jäkopäko

2013-03-27

Ingenting

Inga-Britt Persson

2013-03-26

Verkar mycket inbjudande.Ska pröva till påskafton

Lennart Sjökvist

2013-03-25

Kommer att göra denna rätt till påskaftonen

Mari-Anne

2013-03-18

Så gott det verkar. Ska prova till påskhelgen

Liknande recept

Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 medelstora potatisar
  • 6 ägg
  • 125 g ansjovisfiléer, 1 burk
  • 120 g smör
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 mjukt tunnbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 1.5 dl små kaprisbär
  • gräslök
  • svartpeppar

Snittar med gubbröra i tunnbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.13 (23 betyg)

Goda små tunnbrödsrullar med klassisk smak av gubbröra.

Tillagningstid: 50 minuter
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt sedan svalna i 15 minuter. Koka äggen hårda, cirka 6 minuter. Tärna potatis och ägg och lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken.
  2. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det blir ljusbrunt. Ställ kastrullen åt sidan. Blanda ner lök och gräslök i bunken. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut tunnbröden och fördela röran på bröden. Bred ut röran över hela bröden och rulla ihop från kortändan. Skiva i cirka 2 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med en klick gräddfil, lite rödlök, kaprisbär, gräslök och vrid över några varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne Modin

2013-09-20

Jättegoda snittar

Britt-Inger

2013-03-28

Ska prova till påskafton!

Jäkopäko

2013-03-27

Ingenting

Inga-Britt Persson

2013-03-26

Verkar mycket inbjudande.Ska pröva till påskafton

Lennart Sjökvist

2013-03-25

Kommer att göra denna rätt till påskaftonen

Mari-Anne

2013-03-18

Så gott det verkar. Ska prova till påskhelgen

Liknande recept

Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)