Snittar med gubbröra i tunnbröd

Betyg (1-5):
3.13 (23 betyg)

Goda små tunnbrödsrullar med klassisk smak av gubbröra.

Tillagningstid: 50 minuter
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 medelstora potatisar
  • 6 ägg
  • 125 g ansjovisfiléer, 1 burk
  • 120 g smör
  • 4 mjukt tunnbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 1.5 dl små kaprisbär
  • gräslök
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt sedan svalna i 15 minuter. Koka äggen hårda, cirka 6 minuter. Tärna potatis och ägg och lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken.
  2. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det blir ljusbrunt. Ställ kastrullen åt sidan. Blanda ner lök och gräslök i bunken. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut tunnbröden och fördela röran på bröden. Bred ut röran över hela bröden och rulla ihop från kortändan. Skiva i cirka 2 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med en klick gräddfil, lite rödlök, kaprisbär, gräslök och vrid över några varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne Modin

2013-09-20

Jättegoda snittar

Britt-Inger

2013-03-28

Ska prova till påskafton!

Jäkopäko

2013-03-27

Ingenting

Inga-Britt Persson

2013-03-26

Verkar mycket inbjudande.Ska pröva till påskafton

Lennart Sjökvist

2013-03-25

Kommer att göra denna rätt till påskaftonen

Mari-Anne

2013-03-18

Så gott det verkar. Ska prova till påskhelgen

Liknande recept

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(6)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Stompad jansson

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 medelstora potatisar
  • 6 ägg
  • 125 g ansjovisfiléer, 1 burk
  • 120 g smör
  • 4 mjukt tunnbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 1.5 dl små kaprisbär
  • gräslök
  • svartpeppar

Snittar med gubbröra i tunnbröd

Betyg (1-5):
3.13 (23 betyg)

Goda små tunnbrödsrullar med klassisk smak av gubbröra.

Tillagningstid: 50 minuter
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt sedan svalna i 15 minuter. Koka äggen hårda, cirka 6 minuter. Tärna potatis och ägg och lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken.
  2. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det blir ljusbrunt. Ställ kastrullen åt sidan. Blanda ner lök och gräslök i bunken. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut tunnbröden och fördela röran på bröden. Bred ut röran över hela bröden och rulla ihop från kortändan. Skiva i cirka 2 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med en klick gräddfil, lite rödlök, kaprisbär, gräslök och vrid över några varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne Modin

2013-09-20

Jättegoda snittar

Britt-Inger

2013-03-28

Ska prova till påskafton!

Jäkopäko

2013-03-27

Ingenting

Inga-Britt Persson

2013-03-26

Verkar mycket inbjudande.Ska pröva till påskafton

Lennart Sjökvist

2013-03-25

Kommer att göra denna rätt till påskaftonen

Mari-Anne

2013-03-18

Så gott det verkar. Ska prova till påskhelgen

Liknande recept

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(6)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Stompad jansson

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies