Snabbsyrad rödkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Är verkligen så enkelt som det verkar, och ger det där extra genuina krispet och syran.

Tillagningstid: 15 min + ev 1-2 dagar
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rödkål
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Strimla kålen så tunt det går, gärna med mandolin. Massera in saltet i kålen tills den mjuknar.
  2. Skölj av saltet ordentligt. Häll på ättikan och vänd runt.
  3. Lägg ner i en rengjord glasburk med lock. Ät direkt eller låt stå i kylen 1–2 dagar.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Det är viktigt att använda rena verktyg och rena händer för att säkra hållbarheten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-08-14

Till Amanda: Det ska vara 1 tsk ättiksprit (10%). Lycka till! :)

Amanda

2018-08-02

Hur mycket ättika ska det vara?

Coop

2016-12-19

Till Kajsa: Kålen håller sig i kylen ca 1 vecka.

Kajsa

2016-12-15

Hur länge håller sig kålen om den förvaras i kylen?

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pak choi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 500 g rödkål
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt

Snabbsyrad rödkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Är verkligen så enkelt som det verkar, och ger det där extra genuina krispet och syran.

Tillagningstid: 15 min + ev 1-2 dagar
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kålen så tunt det går, gärna med mandolin. Massera in saltet i kålen tills den mjuknar.
  2. Skölj av saltet ordentligt. Häll på ättikan och vänd runt.
  3. Lägg ner i en rengjord glasburk med lock. Ät direkt eller låt stå i kylen 1–2 dagar.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Det är viktigt att använda rena verktyg och rena händer för att säkra hållbarheten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-08-14

Till Amanda: Det ska vara 1 tsk ättiksprit (10%). Lycka till! :)

Amanda

2018-08-02

Hur mycket ättika ska det vara?

Coop

2016-12-19

Till Kajsa: Kålen håller sig i kylen ca 1 vecka.

Kajsa

2016-12-15

Hur länge håller sig kålen om den förvaras i kylen?

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pak choi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)