Snabbsyrad rödkål
  • Tid 15 min + ev 1-2 dagar

Snabbsyrad rödkål

3.8 (5 betyg)

Är verkligen så enkelt som det verkar, och ger det där extra genuina krispet och syran.

  • Tillagningstid 15 min + ev 1-2 dagar
  • Ingredienser 3

Ingredienser

1 liter
  • 500 g rödkål
  • 1 msk salt
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla kålen så tunt det går, gärna med mandolin. Massera in saltet i kålen tills den mjuknar.

  2. 2

    Skölj av saltet ordentligt. Häll på ättikan och vänd runt.

  3. 3

    Lägg ner i en rengjord glasburk med lock. Ät direkt eller låt stå i kylen 1–2 dagar.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det är viktigt att använda rena verktyg och rena händer för att säkra hållbarheten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Amanda: Det ska vara 1 tsk ättiksprit (10%). Lycka till! :)

  • Amanda

    Hur mycket ättika ska det vara?

  • Hanna webbredaktör

    Till Kajsa: Kålen håller sig i kylen ca 1 vecka.

  • Kajsa

    Hur länge håller sig kålen om den förvaras i kylen?