Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
3.95 (20 betyg)

Inte så söta och med lätt touch av kanel. Väldigt goda! Recept av Therese Elgquist

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 200 g färska dadlar, urkärnade
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kakao
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm flingsalt
  • 0.5 dl vatten
  • Frosting
  • 80 g färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl kokosolja
  • 0.75 dl vatten
  • 0.5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt
  • Topping
  • kakao
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa dadlar, havregryn, kakao, jordnötssmör, kanel och salt i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt ev lite vatten om det behövs. Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 10 x 15 cm.
  2. Mixa alla ingredienser till frostingen till en slät kräm. Bre frostingen på kakan och pudra över lite kakao. Smula över flingsaltet och låt stå ca 1 timme i kylen före servering.

Tips

Andra nötsmör funkar också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2019-04-13

Urgoda! Funkade utmärkt med tahini istället för jordnötssmör!

Liknande recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Chokladtoppar

(3)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Äppeltosca

(40)

Nöt- och chokladtårta med jordgubbar

(31)

Knäckig saffranstosca

(30)

Nötpaj

(16)

Valnöts- och chokladfudge

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g färska dadlar, urkärnade
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kakao
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm flingsalt
  • 0.5 dl vatten
  • Frosting
  • 80 g färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl kokosolja
  • 0.75 dl vatten
  • 0.5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt
  • Topping
  • kakao
  • flingsalt

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
3.95 (20 betyg)

Inte så söta och med lätt touch av kanel. Väldigt goda! Recept av Therese Elgquist

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa dadlar, havregryn, kakao, jordnötssmör, kanel och salt i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt ev lite vatten om det behövs. Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 10 x 15 cm.
  2. Mixa alla ingredienser till frostingen till en slät kräm. Bre frostingen på kakan och pudra över lite kakao. Smula över flingsaltet och låt stå ca 1 timme i kylen före servering.

Tips

Andra nötsmör funkar också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2019-04-13

Urgoda! Funkade utmärkt med tahini istället för jordnötssmör!

Liknande recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Chokladtoppar

(3)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Äppeltosca

(40)

Nöt- och chokladtårta med jordgubbar

(31)

Knäckig saffranstosca

(30)

Nötpaj

(16)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies