För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
4 (22 betyg)

Inte så söta och med lätt touch av kanel. Väldigt goda! Recept av Therese Elgquist

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färska dadlar, urkärnade
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kakao
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm flingsalt
  • 0.5 dl vatten
  • Frosting
  • 80 g färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl kokosolja
  • 0.75 dl vatten
  • 0.5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt
  • Topping
  • kakao
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa dadlar, havregryn, kakao, jordnötssmör, kanel och salt i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt ev lite vatten om det behövs. Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 10 x 15 cm.
  2. Mixa alla ingredienser till frostingen till en slät kräm. Bre frostingen på kakan och pudra över lite kakao. Smula över flingsaltet och låt stå ca 1 timme i kylen före servering.

Tips

Andra nötsmör funkar också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2019-04-13

Urgoda! Funkade utmärkt med tahini istället för jordnötssmör!

Liknande recept

Nötiga marshmallows

(11)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Baklava

(49)

Zuleikatårta

(34)

Plommonkaka med hasselnötter

(56)

Glutenfri tårta

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g färska dadlar, urkärnade
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kakao
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm flingsalt
  • 0.5 dl vatten
  • Frosting
  • 80 g färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl kokosolja
  • 0.75 dl vatten
  • 0.5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt
  • Topping
  • kakao
  • flingsalt

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
4 (22 betyg)

Inte så söta och med lätt touch av kanel. Väldigt goda! Recept av Therese Elgquist

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa dadlar, havregryn, kakao, jordnötssmör, kanel och salt i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt ev lite vatten om det behövs. Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 10 x 15 cm.
  2. Mixa alla ingredienser till frostingen till en slät kräm. Bre frostingen på kakan och pudra över lite kakao. Smula över flingsaltet och låt stå ca 1 timme i kylen före servering.

Tips

Andra nötsmör funkar också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2019-04-13

Urgoda! Funkade utmärkt med tahini istället för jordnötssmör!

Liknande recept

Nötiga marshmallows

(11)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Baklava

(49)

Zuleikatårta

(34)

Plommonkaka med hasselnötter

(56)

Glutenfri tårta

(2)