Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (25 betyg)

Inte så söta och med lätt touch av kanel. Väldigt goda! Recept av Therese Elgquist

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färska dadlar, urkärnade
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kakao
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm flingsalt
  • 0.5 dl vatten
  • Frosting
  • 80 g färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl kokosolja
  • 0.75 dl vatten
  • 0.5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt
  • Topping
  • kakao
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa dadlar, havregryn, kakao, jordnötssmör, kanel och salt i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt ev lite vatten om det behövs. Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 10 x 15 cm.
  2. Mixa alla ingredienser till frostingen till en slät kräm. Bre frostingen på kakan och pudra över lite kakao. Smula över flingsaltet och låt stå ca 1 timme i kylen före servering.

Tips

Andra nötsmör funkar också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2019-04-13

Urgoda! Funkade utmärkt med tahini istället för jordnötssmör!

Liknande recept

Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g färska dadlar, urkärnade
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kakao
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm flingsalt
  • 0.5 dl vatten
  • Frosting
  • 80 g färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl kokosolja
  • 0.75 dl vatten
  • 0.5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt
  • Topping
  • kakao
  • flingsalt

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (25 betyg)

Inte så söta och med lätt touch av kanel. Väldigt goda! Recept av Therese Elgquist

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa dadlar, havregryn, kakao, jordnötssmör, kanel och salt i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt ev lite vatten om det behövs. Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 10 x 15 cm.
  2. Mixa alla ingredienser till frostingen till en slät kräm. Bre frostingen på kakan och pudra över lite kakao. Smula över flingsaltet och låt stå ca 1 timme i kylen före servering.

Tips

Andra nötsmör funkar också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2019-04-13

Urgoda! Funkade utmärkt med tahini istället för jordnötssmör!

Liknande recept

Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg
Betyg
(0)