För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Snabb kålrotslåda

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

En kul låda till jul! Testa att göra den på färdig "kålrotsspaghetti" iställer för att skala, skära, koka och mixa kålroten. Toppa med panko ströbröd och brynt smör.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1.5 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs kålroten i smör tills den sjunker ihop något. Ta pannan från värmen och vänd runt med salt och ingefära. Lägg över i en ugnsform och häll på grädde.
  2. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Strö panko över kålroten och ringla över det brynta smöret. Gratinera mitt i ugnen 15-20 min.

Tips

Passar till det varma på julbordet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lea

2019-12-23

Så gott. Bättre än originalet från Finland. Blir min nya favorit i julbordet.

Karin

2019-01-10

Jäääättegott! Det brynta smöret är kanon. Men se det som ett tillbehör... jag blev inte riktigt mätt. Som vegetarian tror jag att någon biff av något slag hade passat fint.

Liknande recept

Bakade betor med yoghurt, knaprigt bovete och ingefärshonung

(1)

Morotssmoothie

(12)

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

(0)

Grönkålsslaw

(5)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Mias morotssallad

(2)

Rödbetssallad

(11)

Ljummen primörsallad med krämig dressing

(6)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1.5 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 tsk salt

Snabb kålrotslåda

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

En kul låda till jul! Testa att göra den på färdig "kålrotsspaghetti" iställer för att skala, skära, koka och mixa kålroten. Toppa med panko ströbröd och brynt smör.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs kålroten i smör tills den sjunker ihop något. Ta pannan från värmen och vänd runt med salt och ingefära. Lägg över i en ugnsform och häll på grädde.
  2. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Strö panko över kålroten och ringla över det brynta smöret. Gratinera mitt i ugnen 15-20 min.

Tips

Passar till det varma på julbordet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lea

2019-12-23

Så gott. Bättre än originalet från Finland. Blir min nya favorit i julbordet.

Karin

2019-01-10

Jäääättegott! Det brynta smöret är kanon. Men se det som ett tillbehör... jag blev inte riktigt mätt. Som vegetarian tror jag att någon biff av något slag hade passat fint.

Liknande recept

Bakade betor med yoghurt, knaprigt bovete och ingefärshonung

(1)

Morotssmoothie

(12)

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

(0)

Grönkålsslaw

(5)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Mias morotssallad

(2)

Rödbetssallad

(11)

Ljummen primörsallad med krämig dressing

(6)