Snabb gulasch

Betyg (1-5):
3.76 (37 betyg)

Hela familjens favorit! Extra gott efter vinterns utelek.

Tillagningstid: 35 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 2 strimlade gula lökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 skivad morot (ca 150 g)
  • 1 skivad palsternacka (ca 150 g)
  • 1 röd tärnad paprika
  • 6 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 0.5 msk kumminfrön
  • persilja till garnering

Gör så här

  1. Stek färsen i olja i en kastrull tills den blir brun och smulig. Tillsätt lök, vitlök, chili, tomatpuré och paprikapulver. Stek med under omrörning ca 2 min.
  2. Tillsätt morot, palsternacka och paprika. Stek ytterligare 2 min. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, kummin och salt. Låt sjuda under lock 15 min. Garnera soppan med persilja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2017-05-05

Supergott! Vi brukar ha en klick creme fraiche till 👍

Inger

2016-01-17

Lättlagad God Istället för 1 dl tomatpure` tog jag en burk TACO SAUS HOT Kommer att laga denna rätt fler gånger!

Karl

2016-01-12

Kanongott! Skippade ostmuffinsena, gulashen står på egna ben!

Jonas

2015-09-01

Svingott! Har lagat denna flera gånger. Ta bort chilin om du ogillar stark mat, smaken är utmärkt ändå.

Anna

2015-05-29

Enkelt, snabbt och gott!

cajsa

2015-02-04

Jättegott och snabbt. Servera med ostmuffins

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Älgköttbullar

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Helstekt Oxfilé

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 2 strimlade gula lökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 skivad morot (ca 150 g)
  • 1 skivad palsternacka (ca 150 g)
  • 1 röd tärnad paprika
  • 6 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 0.5 msk kumminfrön
  • persilja till garnering

Snabb gulasch

Betyg (1-5):
3.76 (37 betyg)

Hela familjens favorit! Extra gott efter vinterns utelek.

Tillagningstid: 35 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen i olja i en kastrull tills den blir brun och smulig. Tillsätt lök, vitlök, chili, tomatpuré och paprikapulver. Stek med under omrörning ca 2 min.
  2. Tillsätt morot, palsternacka och paprika. Stek ytterligare 2 min. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, kummin och salt. Låt sjuda under lock 15 min. Garnera soppan med persilja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2017-05-05

Supergott! Vi brukar ha en klick creme fraiche till 👍

Inger

2016-01-17

Lättlagad God Istället för 1 dl tomatpure` tog jag en burk TACO SAUS HOT Kommer att laga denna rätt fler gånger!

Karl

2016-01-12

Kanongott! Skippade ostmuffinsena, gulashen står på egna ben!

Jonas

2015-09-01

Svingott! Har lagat denna flera gånger. Ta bort chilin om du ogillar stark mat, smaken är utmärkt ändå.

Anna

2015-05-29

Enkelt, snabbt och gott!

cajsa

2015-02-04

Jättegott och snabbt. Servera med ostmuffins

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Älgköttbullar

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Helstekt Oxfilé

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies