Smörstekt kavring med laxröra

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Smörstekt kavring får en härlig brynt smak och krispighet som passar perfekt till den krämiga laxröran.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 0.5 kavring
  • 20 g smör
  • Laxröra:
  • 250 g varmrökt lax
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 2 msk små kapris
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt
  • Garnering:
  • rosépeppar

Gör så här

  1. Skär kavringen i skivor och stansa ut runda former. Stek i smör på båda sidorna.
  2. Mosa laxen och rör ihop med resten av ingredienserna, spara ev några kapris till servering. Smaka av med salt.
  3. Toppa brödbitarna med röra och ev resterande kapris. Strö över lite smulad rosépeppar. Det är också trevligt att låta alla servera sig själva från en stor skål.

Tips

Smula sönder kanterna och smörstek till ett krunch att toppa sallader med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äpple- och pepparrotssill

(115)

Matjessillröra

(23)

Löjrom med tillbehör

(0)

Löjromssill med citron

(7)

Sillröra till knäckebröd

(8)

Krämig citrongrässill

(1)

Senapssill med krämig kaprissås

(11)

Laxbakelse

(63)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 kavring
  • 20 g smör
  • Laxröra:
  • 250 g varmrökt lax
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 2 msk små kapris
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt
  • Garnering:
  • rosépeppar

Smörstekt kavring med laxröra

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Smörstekt kavring får en härlig brynt smak och krispighet som passar perfekt till den krämiga laxröran.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kavringen i skivor och stansa ut runda former. Stek i smör på båda sidorna.
  2. Mosa laxen och rör ihop med resten av ingredienserna, spara ev några kapris till servering. Smaka av med salt.
  3. Toppa brödbitarna med röra och ev resterande kapris. Strö över lite smulad rosépeppar. Det är också trevligt att låta alla servera sig själva från en stor skål.

Tips

Smula sönder kanterna och smörstek till ett krunch att toppa sallader med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äpple- och pepparrotssill

(115)

Matjessillröra

(23)

Löjrom med tillbehör

(0)

Löjromssill med citron

(7)

Sillröra till knäckebröd

(8)

Krämig citrongrässill

(1)

Senapssill med krämig kaprissås

(11)

Laxbakelse

(63)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies