
Smörgåstårta på Hönökaka
Festlig smörgåstårta gjord på mjuk Hönökaka och godsaker som crabsticks, räkor, lax och ägg. Matig och vacker, perfekt när många gäster väntas!
- 930 g mjuka halvor hönökaka
- Fyllning 1:
- 2 hackade, hårdkokta ägg
- 320 g crabsticks i lag
- 2 dl turkisk yoghurt, 10%
- 1 dl lättmajonnäs
- 1 tsk curry
- Fyllning 2:
- 100 g röd caviar
- 1 dl turkisk yoghurt, 10%
- 0.5 dl lättmajonnäs
- 0.5 dl finhackad gräslök
- Garnering:
- 1 dl turkisk yoghurt, 10%
- 1 dl majonnäs
- 2 dl hackade färska örter
- 500 g oskalade räkor
- 100 g röd eller svart caviar
- 200 g gurka
- 1 dl dill på kvist
- 240 g rökt lax
Gör så här
- Ta fram bottnarna, tina dem om de varit frysta.
- Blanda fyllningarna. Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två två halvor. Lägg ihop halvorna till runda bottnar. Varva bottnarna, lägg halvorna med fyllning 2 i mitten och avsluta med två ofyllda halvor. Täck tårtan med folie och låt den stå i kylen några timmar, helst över natten. Den kan också förvaras i frysen någon vecka.
- Blanda yoghurt och majonnäs och bred över och runt tårtan. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med räkor, caviar, gurka, dillkvistar och ev. lax.
Servering
Liknande recept
Smörgåstårta på Hönökaka
Festlig smörgåstårta gjord på mjuk Hönökaka och godsaker som crabsticks, räkor, lax och ägg. Matig och vacker, perfekt när många gäster väntas!
Gör så här
- Ta fram bottnarna, tina dem om de varit frysta.
- Blanda fyllningarna. Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två två halvor. Lägg ihop halvorna till runda bottnar. Varva bottnarna, lägg halvorna med fyllning 2 i mitten och avsluta med två ofyllda halvor. Täck tårtan med folie och låt den stå i kylen några timmar, helst över natten. Den kan också förvaras i frysen någon vecka.
- Blanda yoghurt och majonnäs och bred över och runt tårtan. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med räkor, caviar, gurka, dillkvistar och ev. lax.
Servering
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-05-31
Har gjort denna sen 1999 fast med créme fraiche och äkta majonäs. Jag gör alltid med halva polarkakor och använder frysta crabbfish.
2017-08-07
Bästa smörgåstårtan MEN... Ett liknande recept fanns hos Coop för ett antal år sedan, innan allt skulle vara så nyttigt. Så byt ut yoghurt mot cr.fraiche original och lättmajonnäs till original. Blir bra mycket godare då.
2014-11-06
Detta recept är nästan identiskt med ett från Konsumtidningen i början av 1990-talet. Den gör vi alltid och den är alltid den godaste. Bättre än färdigköpt. Alla gånger!
2014-10-25
Världens godaste
2014-01-20
Jättegod...
2013-08-10
Världens godaste
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Gülay
2020-05-31
Har gjort denna sen 1999 fast med créme fraiche och äkta majonäs. Jag gör alltid med halva polarkakor och använder frysta crabbfish.
Irene
2017-08-07
Bästa smörgåstårtan MEN... Ett liknande recept fanns hos Coop för ett antal år sedan, innan allt skulle vara så nyttigt. Så byt ut yoghurt mot cr.fraiche original och lättmajonnäs till original. Blir bra mycket godare då.
Anna
2014-11-06
Detta recept är nästan identiskt med ett från Konsumtidningen i början av 1990-talet. Den gör vi alltid och den är alltid den godaste. Bättre än färdigköpt. Alla gånger!
Madeleine
2014-10-25
Världens godaste
Yvonne
2014-01-20
Jättegod...
Johanna
2013-08-10
Världens godaste