Smörgåstårta med skaldjur och parmaskinka

Betyg (1-5):
3.92 (12 betyg)

Klassisk festmat som passar perfekt när du vill förbereda allt dagen innan.

Tillagningstid: 1 timme + gärna 1 natt i kylen
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 22 st
  • 1 oskivad kavring, 550 g
  • 360 g landgångsbröd
  • Skaldjursröra:
  • 600 g skalade räkor
  • 70 g kräftstjärtar
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 äpple
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl hackad dill
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 20 skivor lufttorkad skinka
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 200 g philadelphiaost
  • 1.5 dl finstrimlad purjolök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 20 g minimozzarella, 150 g
  • 100 g handskalade räkor

Gör så här

  1. Lägg skaldjuren i ett durkslag. Tryck ur överflödig vätska, speciellt om de legat i lake. Hacka dem grovt och lägg i en bunke. Riv ner de kokta äggen och äpplet på den grova sidan av rivjärnet. Blanda ner i skaldjuren med övriga ingredienser.
  2. Skär kavringen på längden i 1 cm tjocka skivor. Se till att det blir 6 skivor. Lägg ut 3 skivor bredvid varandra och lägg på 3 till så de ligger dubbelt. Lägg det ljusa brödet likadant ovanpå kavringen. Lägg en tallrik eller något cirkelformat med en diameter på 25 cm ovanpå bröden. Skär runt tallrikskanten så brödenfår formen av en rund tårta.
  3. Lägg ett lager av bröden på serveringsfatet och bred ut skaldjursröra ovanpå. Varva nu resterande lager av bröd och fyllning och avsluta med bröd. Tryck till så att bröden och fyllningen är kompakt och jämnt fördelade. Dra plastfolie runt tårtans kanter och fäst ordentligt. Täck även toppen med plast och låt stå i kylskåp under natten.
  4. Lägg ut skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i mitten av ugnen i 10 minuter på 150 grader. Mixa basilika, vatten och olja med mixerstav eller i liten mixer tills det har en grön fin färg. Blanda med philadelphiaost och bred på så det täcker hela tårtan, även kanterna.
  5. Blanda ihop purjolök och dill och lägg längs med kanten ovanpå tårtan. Lägg mozzarella och räkor i en toppig hög i mitten på tårtan och täck kanterna med skinkchipsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-05-12

Så värt "besväret"! Supergod!

Sysslingen

2014-01-14

Detta är en av de godaste smörgåstårtor jag smakat.

Liknande recept

Tre snabbgrillade spett

(9)

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

(17)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)
22 st
  • Ingredienser 22 st
  • 1 oskivad kavring, 550 g
  • 360 g landgångsbröd
  • Skaldjursröra:
  • 600 g skalade räkor
  • 70 g kräftstjärtar
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 äpple
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl hackad dill
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 20 skivor lufttorkad skinka
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 200 g philadelphiaost
  • 1.5 dl finstrimlad purjolök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 20 g minimozzarella, 150 g
  • 100 g handskalade räkor

Smörgåstårta med skaldjur och parmaskinka

Betyg (1-5):
3.92 (12 betyg)

Klassisk festmat som passar perfekt när du vill förbereda allt dagen innan.

Tillagningstid: 1 timme + gärna 1 natt i kylen
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg skaldjuren i ett durkslag. Tryck ur överflödig vätska, speciellt om de legat i lake. Hacka dem grovt och lägg i en bunke. Riv ner de kokta äggen och äpplet på den grova sidan av rivjärnet. Blanda ner i skaldjuren med övriga ingredienser.
  2. Skär kavringen på längden i 1 cm tjocka skivor. Se till att det blir 6 skivor. Lägg ut 3 skivor bredvid varandra och lägg på 3 till så de ligger dubbelt. Lägg det ljusa brödet likadant ovanpå kavringen. Lägg en tallrik eller något cirkelformat med en diameter på 25 cm ovanpå bröden. Skär runt tallrikskanten så brödenfår formen av en rund tårta.
  3. Lägg ett lager av bröden på serveringsfatet och bred ut skaldjursröra ovanpå. Varva nu resterande lager av bröd och fyllning och avsluta med bröd. Tryck till så att bröden och fyllningen är kompakt och jämnt fördelade. Dra plastfolie runt tårtans kanter och fäst ordentligt. Täck även toppen med plast och låt stå i kylskåp under natten.
  4. Lägg ut skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i mitten av ugnen i 10 minuter på 150 grader. Mixa basilika, vatten och olja med mixerstav eller i liten mixer tills det har en grön fin färg. Blanda med philadelphiaost och bred på så det täcker hela tårtan, även kanterna.
  5. Blanda ihop purjolök och dill och lägg längs med kanten ovanpå tårtan. Lägg mozzarella och räkor i en toppig hög i mitten på tårtan och täck kanterna med skinkchipsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-05-12

Så värt "besväret"! Supergod!

Sysslingen

2014-01-14

Detta är en av de godaste smörgåstårtor jag smakat.

Liknande recept

Tre snabbgrillade spett

(9)

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

(17)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies