
Smörgåstårta med lax
Betyg (1-5):
Smörgåstårta med lax likt fyra små bakelser. Perfekt vid festliga tillfällen när man vill servera färdiga portioner. Det går självklart utmärkt att göra en enda stor smörgåstårta där lax, ägg och kapris kan ta ännu mer plats!
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 hårdkokta ägg
- 3 msk majonnäs
- 2 msk små kapris
- 1 strimlad salladslök
- 1 dl hackad dill
- 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
- 12 skivor kavring
- 100 g kallrökt lax, i skivor
- 50 g philadelphiaost
- rädisa, citron och smörgåskrasse till garnering
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Riv ner äggen i en skål och blanda med majonnäs och salt. Blanda ihop kapris, salladslök, dill, citronskal och citronsaft i en annan skål.
- Kantskär ev brödskivorna. Varva bröd, äggsallad, lax (spara lite till garnering) och kaprisröran och gör 4 små smörgåstårtor.
- Bred philadelphiaost på den översta brödskivan och garnera med rädisor, lax, citron och krasse. Vill ni ha små bakelser, dela försiktigt i mitten med en tandad kniv.
Tips

Sara tipsar: Gör gärna bakelserna dagen innan och garnera vid servering.
Liknande recept
Smörgåstårta med lax
Betyg (1-5):
Smörgåstårta med lax likt fyra små bakelser. Perfekt vid festliga tillfällen när man vill servera färdiga portioner. Det går självklart utmärkt att göra en enda stor smörgåstårta där lax, ägg och kapris kan ta ännu mer plats!
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Riv ner äggen i en skål och blanda med majonnäs och salt. Blanda ihop kapris, salladslök, dill, citronskal och citronsaft i en annan skål.
- Kantskär ev brödskivorna. Varva bröd, äggsallad, lax (spara lite till garnering) och kaprisröran och gör 4 små smörgåstårtor.
- Bred philadelphiaost på den översta brödskivan och garnera med rädisor, lax, citron och krasse. Vill ni ha små bakelser, dela försiktigt i mitten med en tandad kniv.
Tips

Sara tipsar: Gör gärna bakelserna dagen innan och garnera vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Annika
2016-06-23
Supergoda