Smörgåstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (56 betyg)

Smakrik smörgåstårta med varmrökt lax, citron, kapris och yoghurt. Toppad med ärtskott, ägg och rädisor. Festlig pampig och perfekt vid kalas och firande när många gäster väntas!

Tillagningstid: 1 dygn 1 timme
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 ljust bröd, t ex formbröd
  • 1 mörkt bröd, t ex kavring
  • Laxfyllning:
  • 500 g varmrökt lax
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • 0.5 hackad purjolök
  • 2 dl hackad dill
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 stor citron, pressad saft
  • Gurkfyllning:
  • 2 dl crème fraiche, eller matlagningsyoghurt 10%
  • 3 dl hackad ättiksgurka
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 dl hackad gräslök
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Ostblandning:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • Garnering:
  • 4 hårdkokta ägg, delade på tvären
  • 50 g ärtskott
  • 10 rädisor, i bitar
  • 1.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Skär bröden i skivor, om de inte är färdigskivade, och ta bort kanterna. (Det ska vara fyra lager bröd och tre lager fyllning.) Finfördela laxen i en bunke och blanda i resten av ingredienserna till laxfyllningen. Blanda ihop ingredienserna till gurkfyllningen.
  2. Lägg ett lager bröd, ljust eller mörkt, på ett stort fat och täck med hälften av laxfyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd (den andra sorten) och täck med hela gurkfyllningen. Ett lager bröd igen, resten av laxfyllningen och slutligen ett lager bröd.
  3. Blanda philadelphiaost och yoghurt. Bred blandningen i ett tunt lager över hela tårtan. Täck tårtan försiktigt med plastfolie. Ställ i kylen över natten.

Garnering

  1. Tryck försiktigt fast ärtskott runt tårtkanterna. Lägg på ägghalvor, rädisor och strö över gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cina

2013-05-02

Enkel att göra och smaskens!

juergen

2013-03-29

Pozdrawiam wielkanocnie Fanow Ireny Jarockiej ;-)

Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matjessmörgåstårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Thaifiskbiffar

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(16)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 ljust bröd, t ex formbröd
  • 1 mörkt bröd, t ex kavring
  • Laxfyllning:
  • 500 g varmrökt lax
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • 0.5 hackad purjolök
  • 2 dl hackad dill
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 stor citron, pressad saft
  • Gurkfyllning:
  • 2 dl crème fraiche, eller matlagningsyoghurt 10%
  • 3 dl hackad ättiksgurka
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 dl hackad gräslök
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Ostblandning:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • Garnering:
  • 4 hårdkokta ägg, delade på tvären
  • 50 g ärtskott
  • 10 rädisor, i bitar
  • 1.5 dl hackad gräslök

Smörgåstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (56 betyg)

Smakrik smörgåstårta med varmrökt lax, citron, kapris och yoghurt. Toppad med ärtskott, ägg och rädisor. Festlig pampig och perfekt vid kalas och firande när många gäster väntas!

Tillagningstid: 1 dygn 1 timme
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bröden i skivor, om de inte är färdigskivade, och ta bort kanterna. (Det ska vara fyra lager bröd och tre lager fyllning.) Finfördela laxen i en bunke och blanda i resten av ingredienserna till laxfyllningen. Blanda ihop ingredienserna till gurkfyllningen.
  2. Lägg ett lager bröd, ljust eller mörkt, på ett stort fat och täck med hälften av laxfyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd (den andra sorten) och täck med hela gurkfyllningen. Ett lager bröd igen, resten av laxfyllningen och slutligen ett lager bröd.
  3. Blanda philadelphiaost och yoghurt. Bred blandningen i ett tunt lager över hela tårtan. Täck tårtan försiktigt med plastfolie. Ställ i kylen över natten.

Garnering

  1. Tryck försiktigt fast ärtskott runt tårtkanterna. Lägg på ägghalvor, rädisor och strö över gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cina

2013-05-02

Enkel att göra och smaskens!

juergen

2013-03-29

Pozdrawiam wielkanocnie Fanow Ireny Jarockiej ;-)

Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Matjessmörgåstårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Thaifiskbiffar

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(16)