Smördegspizza med julskinka, grönkål och picklad rödlök
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Smördegspizza med julskinka, grönkål och picklad rödlök

4.5 (2 betyg)

En pizza med botten av frasig smördeg, ädelostcrème, klassisk julskinka, syrlig rödlök och krispig grönkål kommer att bli succé på julbordet eller på glöggfesten.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 färsk rulle smördeg (à 250 g)
  • 1 ägg
  • 50 g färsk grönkål i bitar
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g ädelost
  • 3 dl crème fraiche
  • nymalen svartpeppar
  • 8 skivor tunna julskinka
Picklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin. Mät upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm under omrörning tills sockret smält. Häll lagen över rödlöken och låt stå.

  2. 2

    Rulla ut smördegen, nagga degen ordentligt med en gaffel, och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills den är uppuffad och har fin färg, ca 15 min.

  3. 3

    Krama runt grönkålen med olja och salt och låt rosta bredvid smördegen de sista 5 min i ugnen. Låt svalna.

  4. 4

    Mixa ädelost och crème fraiche till en slät kräm. Bred krämen på smördegen, vrid över lite svartpeppar och toppa med julskinka, grönkålschips och den picklade rödlöken.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar