Smördegsflan med getostkräm, rödbetor och picklad lök

Betyg (1-5):
2.62 (8 betyg)

Rödbetor och getost är en välbeprövad kombo. Du bara måste prova denna härliga paj! Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 200 g färska rödbetor eller gulbetor
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g getost eller fetaost
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • örter
  • Picklad lök
  • 1 liten rödlök
  • 0.5 msk strösocker
  • 2 msk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka i saltat vatten (i var sin kastrull om de har olika färg). Skölj i kallt vatten och gnid loss skalet.
  2. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik in kanterna ca 1 cm runt om smördegen. Nagga degen med en gaffel och pensla med ägg.
  3. Grädda mitt i ugnen tills den har puffat upp och har fin färg, 10–15 min. Låt svalna. Skala ev bort kanten på osten med potatisskalare. Mixa crème fraiche och getost till en kräm. Tunnskiva löken med mandolin.
  4. Vänd i socker tills den släpper vätska. Vänd runt med vinäger och låt stå minst 10 min. Skär betorna i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred ostkrämen på smördegen och lägg på betorna.
  5. Ringla över honung och olja. Toppa med lök, flingsalt, nymalen svartpeppar och färska örter.

Tips

Torka rödbetorna med papper så de inte färgar av sig så mycket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

(0)

Morots-halwa

(2)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Frasig minipizza

(19)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g färska rödbetor eller gulbetor
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g getost eller fetaost
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • örter
  • Picklad lök
  • 1 liten rödlök
  • 0.5 msk strösocker
  • 2 msk äppelcidervinäger

Smördegsflan med getostkräm, rödbetor och picklad lök

Betyg (1-5):
2.62 (8 betyg)

Rödbetor och getost är en välbeprövad kombo. Du bara måste prova denna härliga paj! Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka i saltat vatten (i var sin kastrull om de har olika färg). Skölj i kallt vatten och gnid loss skalet.
  2. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik in kanterna ca 1 cm runt om smördegen. Nagga degen med en gaffel och pensla med ägg.
  3. Grädda mitt i ugnen tills den har puffat upp och har fin färg, 10–15 min. Låt svalna. Skala ev bort kanten på osten med potatisskalare. Mixa crème fraiche och getost till en kräm. Tunnskiva löken med mandolin.
  4. Vänd i socker tills den släpper vätska. Vänd runt med vinäger och låt stå minst 10 min. Skär betorna i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred ostkrämen på smördegen och lägg på betorna.
  5. Ringla över honung och olja. Toppa med lök, flingsalt, nymalen svartpeppar och färska örter.

Tips

Torka rödbetorna med papper så de inte färgar av sig så mycket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

(0)

Morots-halwa

(2)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Frasig minipizza

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies