Slowcooked beef taco style

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Fantastiska smaker på denna högrevschili. Servera med stekta tortillabröd.

Tillagningstid: 20 min + 4 - 5 tim koktid
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g högrev
  • 1 msk olja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 2 paprikor, tärnade
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 6 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk honung
  • 400 g passerade tomater
  • 400 g kokta kidneybönor
  • Kryddblandning
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön, mortlade
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk flingsalt
  • Till servering
  • 200 g vitkål, finstrimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 dl guacamole

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in den i köttet. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Lägg lök, paprika, ingefära och vitlök runt om.
  2. Häll i vatten, oxfond, honung och passerade tomater. Sätt på locket och låt småputtra tills köttet är så mört att det går att dra isär med två gafflar, 3–4 timmar.
  3. Vänd köttet någon gång under stektiden och fyll ev på med mer vatten. Dra isär köttet i strimlor. Häll i bönorna. Värm tills bönorna är varma.
  4. Vänd runt vitkålen med limesaft och flingsalt. Klipp ner koriandern. Servera grytan i stekta tortillabröd med vitkålssallad och guacamole.

Guacamole:

  1. Hacka/mosa avokadons fruktkött. Pressa i lime eller citron. Smaka av med salt. Smaksätt ev med pressad vitlök, finhackade tomater/rödlök eller färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-12-21

Tyvärr inget som gick hem hos oss.

Felix

2020-01-25

Det blev jättegott, speciellt tillsammans med vitkålen/koriandern. Fungerade även som matlåda och middag från frysen.

Anonym

2019-09-10

😋

Petra

2018-09-30

Jättegott.

Kullbackens-Pia

2017-11-18

Verkligen nöjd! Lätt att göra och det blev lite nya smaker. Hela familjen tyckte det var gott. Vi serverade med ris då vårt blev lite för blött för att servera i bröd. Hoppa inte över guacamolen och vitkålen, det är de som gör pricken över i:et.

Karin

2017-10-30

Bästa högrevreceptet jag någonsin testat. Väl het... kan nog minska lite på chiliflakes. Rekommenderas!

Liknande recept

Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 600 g högrev
  • 1 msk olja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 2 paprikor, tärnade
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 6 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk honung
  • 400 g passerade tomater
  • 400 g kokta kidneybönor
  • Kryddblandning
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön, mortlade
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk flingsalt
  • Till servering
  • 200 g vitkål, finstrimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 dl guacamole

Slowcooked beef taco style

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Fantastiska smaker på denna högrevschili. Servera med stekta tortillabröd.

Tillagningstid: 20 min + 4 - 5 tim koktid
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in den i köttet. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Lägg lök, paprika, ingefära och vitlök runt om.
  2. Häll i vatten, oxfond, honung och passerade tomater. Sätt på locket och låt småputtra tills köttet är så mört att det går att dra isär med två gafflar, 3–4 timmar.
  3. Vänd köttet någon gång under stektiden och fyll ev på med mer vatten. Dra isär köttet i strimlor. Häll i bönorna. Värm tills bönorna är varma.
  4. Vänd runt vitkålen med limesaft och flingsalt. Klipp ner koriandern. Servera grytan i stekta tortillabröd med vitkålssallad och guacamole.

Guacamole:

  1. Hacka/mosa avokadons fruktkött. Pressa i lime eller citron. Smaka av med salt. Smaksätt ev med pressad vitlök, finhackade tomater/rödlök eller färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-12-21

Tyvärr inget som gick hem hos oss.

Felix

2020-01-25

Det blev jättegott, speciellt tillsammans med vitkålen/koriandern. Fungerade även som matlåda och middag från frysen.

Anonym

2019-09-10

😋

Petra

2018-09-30

Jättegott.

Kullbackens-Pia

2017-11-18

Verkligen nöjd! Lätt att göra och det blev lite nya smaker. Hela familjen tyckte det var gott. Vi serverade med ris då vårt blev lite för blött för att servera i bröd. Hoppa inte över guacamolen och vitkålen, det är de som gör pricken över i:et.

Karin

2017-10-30

Bästa högrevreceptet jag någonsin testat. Väl het... kan nog minska lite på chiliflakes. Rekommenderas!

Liknande recept

Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Spareribs hickory med krämig coleslaw

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)