Slowcooked beef taco style

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Fantastiska smaker på denna högrevschili. Servera med stekta tortillabröd.

Tillagningstid: 20 min + 4 - 5 tim koktid
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 600 g högrev
  • 1 msk olja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 2 paprikor, tärnade
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 6 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk honung
  • 400 g passerade tomater
  • 400 g kokta kidneybönor
  • Kryddblandning
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön, mortlade
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk flingsalt
  • Till servering
  • 200 g vitkål, finstrimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 dl guacamole

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in den i köttet. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Lägg lök, paprika, ingefära och vitlök runt om.
  2. Häll i vatten, oxfond, honung och passerade tomater. Sätt på locket och låt småputtra tills köttet är så mört att det går att dra isär med två gafflar, 3–4 timmar.
  3. Vänd köttet någon gång under stektiden och fyll ev på med mer vatten. Dra isär köttet i strimlor. Häll i bönorna. Värm tills bönorna är varma.
  4. Vänd runt vitkålen med limesaft och flingsalt. Klipp ner koriandern. Servera grytan i stekta tortillabröd med vitkålssallad och guacamole.

Guacamole:

  1. Hacka/mosa avokadons fruktkött. Pressa i lime eller citron. Smaka av med salt. Smaksätt ev med pressad vitlök, finhackade tomater/rödlök eller färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym

2019-09-10

😋

Petra

2018-09-30

Jättegott.

Kullbackens-Pia

2017-11-18

Verkligen nöjd! Lätt att göra och det blev lite nya smaker. Hela familjen tyckte det var gott. Vi serverade med ris då vårt blev lite för blött för att servera i bröd. Hoppa inte över guacamolen och vitkålen, det är de som gör pricken över i:et.

Karin

2017-10-30

Bästa högrevreceptet jag någonsin testat. Väl het... kan nog minska lite på chiliflakes. Rekommenderas!

Liknande recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 600 g högrev
  • 1 msk olja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 2 paprikor, tärnade
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 6 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk honung
  • 400 g passerade tomater
  • 400 g kokta kidneybönor
  • Kryddblandning
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön, mortlade
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk flingsalt
  • Till servering
  • 200 g vitkål, finstrimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 dl guacamole

Slowcooked beef taco style

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Fantastiska smaker på denna högrevschili. Servera med stekta tortillabröd.

Tillagningstid: 20 min + 4 - 5 tim koktid
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in den i köttet. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Lägg lök, paprika, ingefära och vitlök runt om.
  2. Häll i vatten, oxfond, honung och passerade tomater. Sätt på locket och låt småputtra tills köttet är så mört att det går att dra isär med två gafflar, 3–4 timmar.
  3. Vänd köttet någon gång under stektiden och fyll ev på med mer vatten. Dra isär köttet i strimlor. Häll i bönorna. Värm tills bönorna är varma.
  4. Vänd runt vitkålen med limesaft och flingsalt. Klipp ner koriandern. Servera grytan i stekta tortillabröd med vitkålssallad och guacamole.

Guacamole:

  1. Hacka/mosa avokadons fruktkött. Pressa i lime eller citron. Smaka av med salt. Smaksätt ev med pressad vitlök, finhackade tomater/rödlök eller färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym

2019-09-10

😋

Petra

2018-09-30

Jättegott.

Kullbackens-Pia

2017-11-18

Verkligen nöjd! Lätt att göra och det blev lite nya smaker. Hela familjen tyckte det var gott. Vi serverade med ris då vårt blev lite för blött för att servera i bröd. Hoppa inte över guacamolen och vitkålen, det är de som gör pricken över i:et.

Karin

2017-10-30

Bästa högrevreceptet jag någonsin testat. Väl het... kan nog minska lite på chiliflakes. Rekommenderas!

Liknande recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies