
Slowcooked beef taco style
Fantastiska smaker på denna högrevschili. Servera med stekta tortillabröd.
- (22)
- 600 g högrev
- 1 msk olja
- 2 gula lökar, i klyftor
- 2 paprikor, tärnade
- 2 msk finhackad färsk ingefära
- 6 vitlöksklyftor, skalade
- 2 dl vatten
- 2 msk oxfond
- 1 msk honung
- 400 g passerade tomater
- 400 g kokta kidneybönor
- Kryddblandning
- 1 msk mald spiskummin
- 0.5 msk rökt paprikapulver
- 2 tsk kumminfrön, mortlade
- 2 tsk chiliflakes
- 1 tsk mald koriander
- 1 msk flingsalt
- Till servering
- 200 g vitkål, finstrimlad
- 1 lime, pressad saft
- 1 tsk flingsalt
- 1 kruka färsk koriander, grovhackad
- 2 dl guacamole
Gör så här
- Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in den i köttet. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Lägg lök, paprika, ingefära och vitlök runt om.
- Häll i vatten, oxfond, honung och passerade tomater. Sätt på locket och låt småputtra tills köttet är så mört att det går att dra isär med två gafflar, 3–4 timmar.
- Vänd köttet någon gång under stektiden och fyll ev på med mer vatten. Dra isär köttet i strimlor. Häll i bönorna. Värm tills bönorna är varma.
- Vänd runt vitkålen med limesaft och flingsalt. Klipp ner koriandern. Servera grytan i stekta tortillabröd med vitkålssallad och guacamole.
Guacamole:
- Hacka/mosa avokadons fruktkött. Pressa i lime eller citron. Smaka av med salt. Smaksätt ev med pressad vitlök, finhackade tomater/rödlök eller färsk koriander.
Liknande recept
Slowcooked beef taco style
Fantastiska smaker på denna högrevschili. Servera med stekta tortillabröd.
Gör så här
- Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in den i köttet. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Lägg lök, paprika, ingefära och vitlök runt om.
- Häll i vatten, oxfond, honung och passerade tomater. Sätt på locket och låt småputtra tills köttet är så mört att det går att dra isär med två gafflar, 3–4 timmar.
- Vänd köttet någon gång under stektiden och fyll ev på med mer vatten. Dra isär köttet i strimlor. Häll i bönorna. Värm tills bönorna är varma.
- Vänd runt vitkålen med limesaft och flingsalt. Klipp ner koriandern. Servera grytan i stekta tortillabröd med vitkålssallad och guacamole.
Guacamole:
- Hacka/mosa avokadons fruktkött. Pressa i lime eller citron. Smaka av med salt. Smaksätt ev med pressad vitlök, finhackade tomater/rödlök eller färsk koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-09-10
😋
2018-09-30
Jättegott.
2017-11-18
Verkligen nöjd! Lätt att göra och det blev lite nya smaker. Hela familjen tyckte det var gott. Vi serverade med ris då vårt blev lite för blött för att servera i bröd. Hoppa inte över guacamolen och vitkålen, det är de som gör pricken över i:et.
2017-10-30
Bästa högrevreceptet jag någonsin testat. Väl het... kan nog minska lite på chiliflakes. Rekommenderas!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anonym
2019-09-10
😋
Petra
2018-09-30
Jättegott.
Kullbackens-Pia
2017-11-18
Verkligen nöjd! Lätt att göra och det blev lite nya smaker. Hela familjen tyckte det var gott. Vi serverade med ris då vårt blev lite för blött för att servera i bröd. Hoppa inte över guacamolen och vitkålen, det är de som gör pricken över i:et.
Karin
2017-10-30
Bästa högrevreceptet jag någonsin testat. Väl het... kan nog minska lite på chiliflakes. Rekommenderas!