Skomakarlåda
  • Tid 30 min

Skomakarlåda

3.55 (11 betyg)

Färsbiffar med potatismos och knaprigt bacon.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
Biffar:
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Strössel:
  • 2 msk olivolja
  • 80 g bacon
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 40 g babyspenat
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Mosa potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt mjölk och salt och vispa till ett fluffigt mos.

  2. 2

    Blanda först mjölk och ströbröd i en bunke. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Forma biffar. Hetta upp olja i en panna och stek dem 2 minuter på varje sida, sänk värmen och stek ytterligare 2 minuter. När det bubblar upp klar vätska ur biffarna är de färdiga.

  3. 3

    Bryn bacon och purjolök cirka 2 minuter och vänd ner spenatbladen. Servera blandningen till biffar och mos.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du ha lite lyxigare mos - rör ner en klick smör.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Olle: Nej inte i receptet, men det är väldigt gott att hälla över lite brynt smör om man vill det.

  • Olle

    Ingen sås?

  • Kristina

    Den nya favoriten i familjen!

  • Anders Viktorsson

    Lite Rödvinssås till gör susen, finns färdig att köpa.

Visa fler