Skaldjursrisotto

Betyg (1-5):
3.12 (65 betyg)

Matig risrätt med massor av läckra skaldjur..

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g blåmusslor
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, skalad, finhackad
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 8 körsbärstomater, delade
  • 100 g sockerärtor, strimlade
  • 0.5 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 150 g skalade räkor
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl riven parmesanost, eventuellt

Gör så här

  1. Skölj musslorna noga, skrapa skalen och ta bort skägget som sitter mellan skalen. Släng musslor som inte stänger sig när de knackas mot skärbrädan/diskbänken. Koka upp vatten och buljong i en kastrull och låt det sedan sjuda.
  2. Hetta upp olja i en rymlig gryta eller traktörpanna, fräs lök och ris i någon minut. Häll sedan på lite varm buljong och vin. Låt riset småkoka på svag värme och fyll då och då på med buljong och vin under omrörning. Spara 1/3 av buljongkoket till musslorna.
  3. Det tar cirka 20 minuter för riset att bli klart. Koka upp resterande buljongvatten och lägg i musslorna. Lägg på ett lock och koka dem några minuter tills de öppnar sig. Släng dem som inte öppnar sig.
  4. Lägg i tomater, sockerärter, chili, smör och räkor i risotton och rör om. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner musslorna. Smaksätt med riven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Valencisk paella

(7)

Risotto med musslor och saffran

(1)

Paella i muurikka

(48)

Stekt ris med räkor

(32)

Risotto med mousserande vin

(0)

Klassisk paella

(11)

Paella med kyckling och räkor

(91)

Skaldjurspaella

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g blåmusslor
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, skalad, finhackad
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 8 körsbärstomater, delade
  • 100 g sockerärtor, strimlade
  • 0.5 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 150 g skalade räkor
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl riven parmesanost, eventuellt

Skaldjursrisotto

Betyg (1-5):
3.12 (65 betyg)

Matig risrätt med massor av läckra skaldjur..

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj musslorna noga, skrapa skalen och ta bort skägget som sitter mellan skalen. Släng musslor som inte stänger sig när de knackas mot skärbrädan/diskbänken. Koka upp vatten och buljong i en kastrull och låt det sedan sjuda.
  2. Hetta upp olja i en rymlig gryta eller traktörpanna, fräs lök och ris i någon minut. Häll sedan på lite varm buljong och vin. Låt riset småkoka på svag värme och fyll då och då på med buljong och vin under omrörning. Spara 1/3 av buljongkoket till musslorna.
  3. Det tar cirka 20 minuter för riset att bli klart. Koka upp resterande buljongvatten och lägg i musslorna. Lägg på ett lock och koka dem några minuter tills de öppnar sig. Släng dem som inte öppnar sig.
  4. Lägg i tomater, sockerärter, chili, smör och räkor i risotton och rör om. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner musslorna. Smaksätt med riven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Valencisk paella

(7)

Risotto med musslor och saffran

(1)

Paella i muurikka

(48)

Stekt ris med räkor

(32)

Risotto med mousserande vin

(0)

Klassisk paella

(11)

Paella med kyckling och räkor

(91)

Skaldjurspaella

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies