Skaldjurspaella

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Låt middagskreativiteten flöda och festa loss på en kryddig spansk risrätt smaksatt med paprika och saffran.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja till stekning
  • 12 räkor med skal
  • 250 g små bläckfiskar eller bläckfiskringar
  • 5 dl långkornigt ris
  • 400 g hela tomater på burk eller tärnade färska
  • 1 liter fiskbuljong av tärning eller fond
  • 1 g saffran
  • 200 g kokta blåmusslor med skal
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

  1. Fräs vitlöken i lite av oljan. Lägg i och stek hastigt räkorna med skalet på. Ta upp dem på fat. Häll resten av oljan i grytan och fräs bläckfisken.
  2. Blanda i riset och låt det fräsa med under omrörning. Tillsätt tomater i bitar, buljong och saffran. Koka upp och låt det hela sjuda ca 20 minuter.
  3. Blanda ner räkor och musslor i riset, hetta upp och smaka av med lite salt och peppar. Låt gärna paellan dra en stund innan den serveras.

Tips

Både bläckfisk och musslor finns att köpa frysta. Bläckfisken kan fräsas halvtinad, men musslorna bör vara helt tinade. Istället för bläckfisk kan du öka mängden räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alireza Haghighi

2013-10-02

Kolla det här.

Christofer

2013-08-17

Saknar lite finhackad röd chili, lite gul lök samt vitt vin / jerez Tio Pepe som ska koka med.

mikaela

2012-11-20

muuummmsss!!!

Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Smörgåstårta med smak av hav

(45)

Skaldjurscheesecake

(33)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)

Fiskspett från Sydostasien

(8)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja till stekning
  • 12 räkor med skal
  • 250 g små bläckfiskar eller bläckfiskringar
  • 5 dl långkornigt ris
  • 400 g hela tomater på burk eller tärnade färska
  • 1 liter fiskbuljong av tärning eller fond
  • 1 g saffran
  • 200 g kokta blåmusslor med skal
  • 0.5 tsk peppar

Skaldjurspaella

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Låt middagskreativiteten flöda och festa loss på en kryddig spansk risrätt smaksatt med paprika och saffran.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlöken i lite av oljan. Lägg i och stek hastigt räkorna med skalet på. Ta upp dem på fat. Häll resten av oljan i grytan och fräs bläckfisken.
  2. Blanda i riset och låt det fräsa med under omrörning. Tillsätt tomater i bitar, buljong och saffran. Koka upp och låt det hela sjuda ca 20 minuter.
  3. Blanda ner räkor och musslor i riset, hetta upp och smaka av med lite salt och peppar. Låt gärna paellan dra en stund innan den serveras.

Tips

Både bläckfisk och musslor finns att köpa frysta. Bläckfisken kan fräsas halvtinad, men musslorna bör vara helt tinade. Istället för bläckfisk kan du öka mängden räkor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alireza Haghighi

2013-10-02

Kolla det här.

Christofer

2013-08-17

Saknar lite finhackad röd chili, lite gul lök samt vitt vin / jerez Tio Pepe som ska koka med.

mikaela

2012-11-20

muuummmsss!!!

Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Smörgåstårta med smak av hav

(45)

Skaldjurscheesecake

(33)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)

Fiskspett från Sydostasien

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies