Sirapslimpor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.8 (5 betyg)

Saftig limpa med mörk sirap och pomeransskal. Perfekta till helgfrukosten.

Tillagningstid: 1 tim + jästid
Ugnstemperatur:175º-200º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk malda pomeransskal
  • 14 dl rågsikt

Gör så här

  1. Både smör- och sirapsmängden bidrar till att brödet blir saftigt och hållbart. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet.
  2. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, pomeransskal och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 45 min.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma dem till knubbiga limpor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min.
  4. Värm ugnen till 175-200°C. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Marmelad grundrecept

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kalkonsmörgås med äpple och skott

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Energikick

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 75 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk malda pomeransskal
  • 14 dl rågsikt

Sirapslimpor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.8 (5 betyg)

Saftig limpa med mörk sirap och pomeransskal. Perfekta till helgfrukosten.

Tillagningstid: 1 tim + jästid
Ugnstemperatur:175º-200º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Både smör- och sirapsmängden bidrar till att brödet blir saftigt och hållbart. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet.
  2. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, pomeransskal och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 45 min.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma dem till knubbiga limpor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min.
  4. Värm ugnen till 175-200°C. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Marmelad grundrecept

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kalkonsmörgås med äpple och skott

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Energikick

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)