Sillsushi

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sushi på svenska!

Tillagningstid: 35 minuter
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 2 dl sushiris
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 8 finhackade rädisor
  • 200 g matjessill, en sillbit per risboll
  • Servering:
  • 1 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 3 tsk wasabipasta eller riven pepparrot

Gör så här

  1. Koka riset enlig anvisning på förpackningen. Rör samman vinäger, socker, salt, gräslök och rädisor. Blanda det med riset i en bunke, pressa ihop och låt svalna.
  2. Fukta händerna och forma 12 ovala bollar. Lägg en sillbit på varje risboll.
  3. Blanda gräddfil eller crème fraiche och wasabi eller pepparrot och servera till. Passar bra som förrätt, tilltugg eller till buffé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 2 dl sushiris
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 8 finhackade rädisor
  • 200 g matjessill, en sillbit per risboll
  • Servering:
  • 1 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 3 tsk wasabipasta eller riven pepparrot

Sillsushi

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sushi på svenska!

Tillagningstid: 35 minuter
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enlig anvisning på förpackningen. Rör samman vinäger, socker, salt, gräslök och rädisor. Blanda det med riset i en bunke, pressa ihop och låt svalna.
  2. Fukta händerna och forma 12 ovala bollar. Lägg en sillbit på varje risboll.
  3. Blanda gräddfil eller crème fraiche och wasabi eller pepparrot och servera till. Passar bra som förrätt, tilltugg eller till buffé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies