Sesampanerade kycklingbiffar med dippsås

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Det är mysigt att samlas och äta fingermat, dvs mat som äts med fingrarna, ihop med vänner. Sesampanerade kycklingbiffar som dippas i en sås med mango chutney, lime och soja är ett strålande exempel på riktigt god fingermat!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs. finhackat
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl sesamfrön
  • neutral olja, till stekning
  • 1 ekbladssallad
  • Dippsås:
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk mango chutney

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.
  2. Blanda färsen med citrongräs, ingefära, chili, vitlök, lök, ägg, ströbröd och salt. Häll upp sesamfrön i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta en sked av färssmeten och vänd runt i sesamfröna. Lyft direkt över till den heta pannan. Gör likadant med resten av färsen. Sänk värmen och stek tills biffarna är genomstekta, de ska ha en innertemperatur på 70°.
  3. Servera biffarna i salladsblad med dippsås.

Servering

För ännu mera smak – servera med skivad chili och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling-fajitapaj - Coop

(19)

Kycklingpiccata med tomatsås - Coop

(9)

Kyckling à la Kiev - Coop

(19)

Chili- och fänkålspanerad kyckling - Coop

(17)

Fajitapaj - Coop

(9)

Solroskyckling - Coop

(61)

Kycklingbullar med citron och körvel - Coop

(10)

Röd currykyckling med stekt ris - Coop

(39)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs. finhackat
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl sesamfrön
  • neutral olja, till stekning
  • 1 ekbladssallad
  • Dippsås:
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk mango chutney

Sesampanerade kycklingbiffar med dippsås

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Det är mysigt att samlas och äta fingermat, dvs mat som äts med fingrarna, ihop med vänner. Sesampanerade kycklingbiffar som dippas i en sås med mango chutney, lime och soja är ett strålande exempel på riktigt god fingermat!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.
  2. Blanda färsen med citrongräs, ingefära, chili, vitlök, lök, ägg, ströbröd och salt. Häll upp sesamfrön i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta en sked av färssmeten och vänd runt i sesamfröna. Lyft direkt över till den heta pannan. Gör likadant med resten av färsen. Sänk värmen och stek tills biffarna är genomstekta, de ska ha en innertemperatur på 70°.
  3. Servera biffarna i salladsblad med dippsås.

Servering

För ännu mera smak – servera med skivad chili och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling-fajitapaj - Coop

(19)

Kycklingpiccata med tomatsås - Coop

(9)

Kyckling à la Kiev - Coop

(19)

Chili- och fänkålspanerad kyckling - Coop

(17)

Fajitapaj - Coop

(9)

Solroskyckling - Coop

(61)

Kycklingbullar med citron och körvel - Coop

(10)

Röd currykyckling med stekt ris - Coop

(39)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies