Sesambräck

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

Tunna smala skivor hårt bröd med massor av goda frön på.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hackade macadamianötter, hassel- eller cashewnötter
  • 20 grovhackade torkade aprikoser
  • 0.75 dl råsocker
  • 1 dl russin
  • 1 ägg, endast vitan

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills det blivit en kletig massa.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck eller kavla ut massan i en 0,5 centimeter tjock kaka. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Låt kakan svalna några minuter och skär den sedan i avlånga bitar, cirka 3 x 10 centimeter. Låt bräcken svalna helt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nöt- och lökpaj

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hackade macadamianötter, hassel- eller cashewnötter
  • 20 grovhackade torkade aprikoser
  • 0.75 dl råsocker
  • 1 dl russin
  • 1 ägg, endast vitan

Sesambräck

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

Tunna smala skivor hårt bröd med massor av goda frön på.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills det blivit en kletig massa.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck eller kavla ut massan i en 0,5 centimeter tjock kaka. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Låt kakan svalna några minuter och skär den sedan i avlånga bitar, cirka 3 x 10 centimeter. Låt bräcken svalna helt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nöt- och lökpaj

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies