Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Vallmofrön gör sconesen lite ”nya” och roliga.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk vallmofrön + 1 msk ovanpå
  • 75 g tärnat kallt smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Blåbärs- och kardemummamarmelad
  • 250 g blåbär
  • 1.5 dl syltsocker
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • Till servering
  • cream cheese

Gör så här

  1. Marmelad: Häll blåbär, syltsocker, vatten och mortlad kardemumma i en kastrull. Låt sjuda 5–10 min.
  2. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till sconesen. Tillsätt smöret och arbeta ihop med fingrarna till en smulig deg.
  3. Vispa upp ägget lätt med mjölk och citronsaft. Rör ihop alla ingredienser till en jämn deg. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö på vallmofrön och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Servera med cream cheese och marmeladen (gärna ljummen).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2015-12-27

Jag bytte ut det vanliga vetemjölet mot glutenfitt mjöl, blev jättebra! Tack!

Amanda

2015-08-06

Otroligt goda! Detta kommer jag göra om många gånger. Marmeladen kylde jag i ett vattenbad för att få den ljummen.

Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Jordgubbssmoothie

(96)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Hallonsmoothie

(8)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Frasvåfflor

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk vallmofrön + 1 msk ovanpå
  • 75 g tärnat kallt smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Blåbärs- och kardemummamarmelad
  • 250 g blåbär
  • 1.5 dl syltsocker
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • Till servering
  • cream cheese

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Vallmofrön gör sconesen lite ”nya” och roliga.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Marmelad: Häll blåbär, syltsocker, vatten och mortlad kardemumma i en kastrull. Låt sjuda 5–10 min.
  2. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till sconesen. Tillsätt smöret och arbeta ihop med fingrarna till en smulig deg.
  3. Vispa upp ägget lätt med mjölk och citronsaft. Rör ihop alla ingredienser till en jämn deg. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö på vallmofrön och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Servera med cream cheese och marmeladen (gärna ljummen).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2015-12-27

Jag bytte ut det vanliga vetemjölet mot glutenfitt mjöl, blev jättebra! Tack!

Amanda

2015-08-06

Otroligt goda! Detta kommer jag göra om många gånger. Marmeladen kylde jag i ett vattenbad för att få den ljummen.

Liknande recept

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Jordgubbssmoothie

(96)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Hallonsmoothie

(8)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Frasvåfflor

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies