Schnitzel - klassiskt recept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(108)

Gör din egen klassiska schnitzel av kalv eller fläsk. Panera ena sidan, vänd, panera andra sidan. Enklare än så blir det inte!

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skivat innanlår av fläsk eller kalv
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Panering:
  • 3 dl brödsmulor eller ströbröd
  • Till stekning:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Till servering:
  • sugar snaps
  • salladskapris
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Lägg en skiva kött mellan två lager plastfilm och banka ut det med handen eller ett platt tungt föremål, till exempel undersidan på en kastrull.
  2. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i skål. Häll upp paneringen på en tallrik. Vänd köttet först i mjölet, sedan i äggen och sist i paneringen.
  3. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på låg värme 3 minuter på varje sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alex

2015-03-31

Vilken jävla måltid, 4/5 toast:)

thomas

2015-02-25

så fantastiskt gott, lika gott som kebabrulle

Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g skivat innanlår av fläsk eller kalv
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Panering:
  • 3 dl brödsmulor eller ströbröd
  • Till stekning:
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Till servering:
  • sugar snaps
  • salladskapris
  • citronklyftor

Schnitzel - klassiskt recept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(108)

Gör din egen klassiska schnitzel av kalv eller fläsk. Panera ena sidan, vänd, panera andra sidan. Enklare än så blir det inte!

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg en skiva kött mellan två lager plastfilm och banka ut det med handen eller ett platt tungt föremål, till exempel undersidan på en kastrull.
  2. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i skål. Häll upp paneringen på en tallrik. Vänd köttet först i mjölet, sedan i äggen och sist i paneringen.
  3. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek schnitzlarna på låg värme 3 minuter på varje sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alex

2015-03-31

Vilken jävla måltid, 4/5 toast:)

thomas

2015-02-25

så fantastiskt gott, lika gott som kebabrulle

Liknande recept

Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(14)