För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Schilianka

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Finaste primörerna och nyttiga laxen i en klassisk rysk soppa.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lax i bit
  • 0.5 purjolök
  • 50 g rotselleri
  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 persiljestjälkar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk kapris
  • 10 st oliver
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt, peppar

Gör så här

  1. Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i 2-3 cm stora bitar. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala rotfrukter och potatis. Skär dem i bitar.
  2. Fräs lök, rotfrukter och potatis i fettet i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök, tomatpuré, några persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
  3. Ta upp persiljestjälkarna. Lägg i laxen och sjud soppan ytterligare 3-5 min. Hacka resten av persiljan och rör ner i soppan. Blanda i kaprisen. Skiva oliverna och lägg dem i soppan eller servera dem hela som tillbehör. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med crème fraiche, grädde eller Smetana.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Spenatfyllda spättafiléer

(9)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Lax- och spenatpaj

(93)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g lax i bit
  • 0.5 purjolök
  • 50 g rotselleri
  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 persiljestjälkar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk kapris
  • 10 st oliver
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt, peppar

Schilianka

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Finaste primörerna och nyttiga laxen i en klassisk rysk soppa.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i 2-3 cm stora bitar. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala rotfrukter och potatis. Skär dem i bitar.
  2. Fräs lök, rotfrukter och potatis i fettet i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök, tomatpuré, några persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
  3. Ta upp persiljestjälkarna. Lägg i laxen och sjud soppan ytterligare 3-5 min. Hacka resten av persiljan och rör ner i soppan. Blanda i kaprisen. Skiva oliverna och lägg dem i soppan eller servera dem hela som tillbehör. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med crème fraiche, grädde eller Smetana.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Spenatfyllda spättafiléer

(9)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Lax- och spenatpaj

(93)