För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Schilianka

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Finaste primörerna och nyttiga laxen i en klassisk rysk soppa.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lax i bit
  • 0.5 purjolök
  • 50 g rotselleri
  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 persiljestjälkar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk kapris
  • 10 st oliver
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt, peppar

Gör så här

  1. Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i 2-3 cm stora bitar. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala rotfrukter och potatis. Skär dem i bitar.
  2. Fräs lök, rotfrukter och potatis i fettet i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök, tomatpuré, några persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
  3. Ta upp persiljestjälkarna. Lägg i laxen och sjud soppan ytterligare 3-5 min. Hacka resten av persiljan och rör ner i soppan. Blanda i kaprisen. Skiva oliverna och lägg dem i soppan eller servera dem hela som tillbehör. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med crème fraiche, grädde eller Smetana.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Lax- och spenatpaj

(99)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(53)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g lax i bit
  • 0.5 purjolök
  • 50 g rotselleri
  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 persiljestjälkar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk kapris
  • 10 st oliver
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt, peppar

Schilianka

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Finaste primörerna och nyttiga laxen i en klassisk rysk soppa.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i 2-3 cm stora bitar. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala rotfrukter och potatis. Skär dem i bitar.
  2. Fräs lök, rotfrukter och potatis i fettet i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök, tomatpuré, några persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
  3. Ta upp persiljestjälkarna. Lägg i laxen och sjud soppan ytterligare 3-5 min. Hacka resten av persiljan och rör ner i soppan. Blanda i kaprisen. Skiva oliverna och lägg dem i soppan eller servera dem hela som tillbehör. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med crème fraiche, grädde eller Smetana.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Lax- och spenatpaj

(99)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(53)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)