För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sashimilax med sallad

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Sojadressingen får sin syra från ättika, krydda från ingefära och sötma från sirap. Den ringlas över mjäll lax och krispig sallad. Rostade sesamfrön och färsk koriander fullbordar rätten.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g laxfilé, Finest, Salma eller annan lax av hög kvalitet (odlad)
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 50 g småbladig salladsmix
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 0.5 kruka koriander
  • Dressing:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna.
  2. Skär laxen i centimeterstora kuber. Fördela salladen i små skålar. Toppa med lax, chili och koriander. Häll över dressing och strö på sesamfrön.

Servering

Toppa eventuellt med krispiga sojabönor.

Tips

Perfekt som förrätt men kan serveras med ris som en huvudrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2019-08-26

Utsökt!

Marie

2018-11-27

Hur gott som helst 👌

Checkbox Coop

2018-09-03

Till Natalie: Den odlade laxen är inga problem att äta rå. Lycka till! :)

Natalie

2018-08-28

Hej! hur vet man vilken lax som är ok att äta rå?

Liknande recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(6)

Lax- och spenatpaj

(95)

Laxsida med couscoussallad

(13)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Lax med ingefära, chili och lime

(23)

Lax med salsa verde

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g laxfilé, Finest, Salma eller annan lax av hög kvalitet (odlad)
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 50 g småbladig salladsmix
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 0.5 kruka koriander
  • Dressing:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Sashimilax med sallad

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Sojadressingen får sin syra från ättika, krydda från ingefära och sötma från sirap. Den ringlas över mjäll lax och krispig sallad. Rostade sesamfrön och färsk koriander fullbordar rätten.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna.
  2. Skär laxen i centimeterstora kuber. Fördela salladen i små skålar. Toppa med lax, chili och koriander. Häll över dressing och strö på sesamfrön.

Servering

Toppa eventuellt med krispiga sojabönor.

Tips

Perfekt som förrätt men kan serveras med ris som en huvudrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2019-08-26

Utsökt!

Marie

2018-11-27

Hur gott som helst 👌

Checkbox Coop

2018-09-03

Till Natalie: Den odlade laxen är inga problem att äta rå. Lycka till! :)

Natalie

2018-08-28

Hej! hur vet man vilken lax som är ok att äta rå?

Liknande recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(6)

Lax- och spenatpaj

(95)

Laxsida med couscoussallad

(13)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Lax med ingefära, chili och lime

(23)

Lax med salsa verde

(0)