Samosas

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Krispiga currypiroger utsökta som ett lite matigare snacks.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 10 ark filodeg /vårrulledeg
  • Fyllning:
  • 0.5 stjälk finstrimlat citrongräs
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 finhackad chili
  • 300 g kokt, pressad potatis
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 dl riven morot
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • Fritering:
  • 0.5 liter olja

Gör så här

  1. Tina fryst deg och lägg mellan lätt fuktade handdukar, så att degen inte torkar. Fräs alla kryddor utom korianderna i en panna med lite olja.
  2. Blanda potatis. ärtor och morot med de frästa kryddorna och koriandern. Ta ett vårrulleblad och lägg det på en skärbräda. Vik bladet till en strut, fukta kanterna med vatten. Lägg fyllningen i struten och vik ihop till ett trekantigt paket.
  3. Fritera paketen i olja eller grilla dem i ugnen 10-13 minuter.
  4. Passar som förrätt eller tilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Vegopiroger

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 10 ark filodeg /vårrulledeg
  • Fyllning:
  • 0.5 stjälk finstrimlat citrongräs
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 finhackad chili
  • 300 g kokt, pressad potatis
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 dl riven morot
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • Fritering:
  • 0.5 liter olja

Samosas

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Krispiga currypiroger utsökta som ett lite matigare snacks.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fryst deg och lägg mellan lätt fuktade handdukar, så att degen inte torkar. Fräs alla kryddor utom korianderna i en panna med lite olja.
  2. Blanda potatis. ärtor och morot med de frästa kryddorna och koriandern. Ta ett vårrulleblad och lägg det på en skärbräda. Vik bladet till en strut, fukta kanterna med vatten. Lägg fyllningen i struten och vik ihop till ett trekantigt paket.
  3. Fritera paketen i olja eller grilla dem i ugnen 10-13 minuter.
  4. Passar som förrätt eller tilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Vegopiroger

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies