För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Salta dadel- och jordnötsbollar

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Tro mig, de här kan bli dina nya favoriter. Dadlarna gör dem härligt söta. Jordnöts- smöret kan förresten bytas ut mot hasselnötssmör. /Danielle Brookes

Tillagningstid: 15 min + 30 min blötläggning
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 urkärnade dadlar
  • 150 g sötmandel
  • 3 msk raw jordnötssmör
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk raw kakao
  • 1.5 dl kokosflingor att rulla i
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Lägg dadlarna i rumstempererat vatten ca 30 min. Mixa mandlarna till ett smul.
  2. Tillsätt dadlarna och resten av ingredienserna och mixa till en massa. Forma till små bollar och rulla i kokosflingor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Steph

2016-04-05

Jag förstod inte att det skulle vara torkade dadlar så jag la färska dadlar i blöt i 30 minuter. Blev väldigt kladdigt, men med hjälp av havregryn blev det bra. Helt makalös god smak, bättre än godis.

Liknande recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Jordgubbstrifle

(15)

Barnens godast fikamellis

(3)

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

(9)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(27)

Kladdkaka med dadlar

(56)

Minipanettone

(4)

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 20 urkärnade dadlar
  • 150 g sötmandel
  • 3 msk raw jordnötssmör
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk raw kakao
  • 1.5 dl kokosflingor att rulla i
  • 1 krm salt

Salta dadel- och jordnötsbollar

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Tro mig, de här kan bli dina nya favoriter. Dadlarna gör dem härligt söta. Jordnöts- smöret kan förresten bytas ut mot hasselnötssmör. /Danielle Brookes

Tillagningstid: 15 min + 30 min blötläggning
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg dadlarna i rumstempererat vatten ca 30 min. Mixa mandlarna till ett smul.
  2. Tillsätt dadlarna och resten av ingredienserna och mixa till en massa. Forma till små bollar och rulla i kokosflingor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Steph

2016-04-05

Jag förstod inte att det skulle vara torkade dadlar så jag la färska dadlar i blöt i 30 minuter. Blev väldigt kladdigt, men med hjälp av havregryn blev det bra. Helt makalös god smak, bättre än godis.

Liknande recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Jordgubbstrifle

(15)

Barnens godast fikamellis

(3)

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

(9)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(27)

Kladdkaka med dadlar

(56)

Minipanettone

(4)

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

(9)