Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

De här små smakrika salladsknytena äts med händerna. Garanterat poppis hos de mindre runt bordet! Om ni inte vill ha chilin i maten, strö den över knytena vid serveringen istället.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 3 dl jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 stor lime, pressad saft
  • salt
  • 1 isbergssallad
  • Limesås:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl vatten
  • Mangosallad:
  • 1 mango, skalad och tärnad
  • 180 g färsk böngrodd
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset. Stek kycklingfärsen i sesamolja tills den är smulig och genomstekt. Tillsätt fisksås, socker, chili och koriander. Pressa ner limesaft och smaka av med salt.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ingredienserna till mangosalladen. Plocka salladsbladen och skölj i kallt vatten.
  3. Servera ris, färs och mangosallad i salladsbladen.

Servering

Toppa med extra koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 3 dl jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 stor lime, pressad saft
  • salt
  • 1 isbergssallad
  • Limesås:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl vatten
  • Mangosallad:
  • 1 mango, skalad och tärnad
  • 180 g färsk böngrodd
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

De här små smakrika salladsknytena äts med händerna. Garanterat poppis hos de mindre runt bordet! Om ni inte vill ha chilin i maten, strö den över knytena vid serveringen istället.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset. Stek kycklingfärsen i sesamolja tills den är smulig och genomstekt. Tillsätt fisksås, socker, chili och koriander. Pressa ner limesaft och smaka av med salt.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ingredienserna till mangosalladen. Plocka salladsbladen och skölj i kallt vatten.
  3. Servera ris, färs och mangosallad i salladsbladen.

Servering

Toppa med extra koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies