
Salladsknyte med kycklingfärs och limesås
Betyg (1-5):
De här små smakrika salladsknytena äts med händerna. Garanterat poppis hos de mindre runt bordet! Om ni inte vill ha chilin i maten, strö den över knytena vid serveringen istället.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl jasminris
- 500 g kycklingfärs
- 0.5 msk sesamolja
- 2 msk fisksås
- 1 msk strösocker
- 1 röd chili, finhackad
- 1 kruka koriander, hackad
- 1 stor lime, pressad saft
- salt
- 1 isbergssallad
- Limesås:
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 1 dl mango chutney
- 0.5 dl majonnäs
- 0.5 dl vatten
- Mangosallad:
- 1 mango, skalad och tärnad
- 180 g färsk böngrodd
- 0.5 lime, pressad saft
- salt
Gör så här
- Koka riset. Stek kycklingfärsen i sesamolja tills den är smulig och genomstekt. Tillsätt fisksås, socker, chili och koriander. Pressa ner limesaft och smaka av med salt.
- Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ingredienserna till mangosalladen. Plocka salladsbladen och skölj i kallt vatten.
- Servera ris, färs och mangosallad i salladsbladen.
Servering
Toppa med extra koriander.
Liknande recept
Salladsknyte med kycklingfärs och limesås
Betyg (1-5):
De här små smakrika salladsknytena äts med händerna. Garanterat poppis hos de mindre runt bordet! Om ni inte vill ha chilin i maten, strö den över knytena vid serveringen istället.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset. Stek kycklingfärsen i sesamolja tills den är smulig och genomstekt. Tillsätt fisksås, socker, chili och koriander. Pressa ner limesaft och smaka av med salt.
- Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ingredienserna till mangosalladen. Plocka salladsbladen och skölj i kallt vatten.
- Servera ris, färs och mangosallad i salladsbladen.
Servering
Toppa med extra koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anders
2020-08-03
Över förväntan