Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

De här små smakrika salladsknytena äts med händerna. Garanterat poppis hos de mindre runt bordet! Om ni inte vill ha chilin i maten, strö den över knytena vid serveringen istället.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 stor lime, pressad saft
  • salt
  • 1 isbergssallad
  • Limesås:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl vatten
  • Mangosallad:
  • 1 mango, skalad och tärnad
  • 180 g färsk böngrodd
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset. Stek kycklingfärsen i sesamolja tills den är smulig och genomstekt. Tillsätt fisksås, socker, chili och koriander. Pressa ner limesaft och smaka av med salt.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ingredienserna till mangosalladen. Plocka salladsbladen och skölj i kallt vatten.
  3. Servera ris, färs och mangosallad i salladsbladen.

Servering

Toppa med extra koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2020-08-03

Över förväntan

Liknande recept

Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Jerk chicken

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 3 dl jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 stor lime, pressad saft
  • salt
  • 1 isbergssallad
  • Limesås:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl vatten
  • Mangosallad:
  • 1 mango, skalad och tärnad
  • 180 g färsk böngrodd
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (9 betyg)

De här små smakrika salladsknytena äts med händerna. Garanterat poppis hos de mindre runt bordet! Om ni inte vill ha chilin i maten, strö den över knytena vid serveringen istället.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset. Stek kycklingfärsen i sesamolja tills den är smulig och genomstekt. Tillsätt fisksås, socker, chili och koriander. Pressa ner limesaft och smaka av med salt.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ingredienserna till mangosalladen. Plocka salladsbladen och skölj i kallt vatten.
  3. Servera ris, färs och mangosallad i salladsbladen.

Servering

Toppa med extra koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2020-08-03

Över förväntan

Liknande recept

Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Jerk chicken

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)